Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
3 personer
Fyld
300 g hakket svinekød, ca. 6-10% fedt
1 lille bundt persille, gerne bredbladet
1 løg, gerne rødløg
2 peberfrugter, fx gul og rød
2 fed hvidløg
2½ dl hakkede tomater fra dåse
2 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk stødt spidskommen
1 knsp stødt chili
1 tsk salt
½ tsk peber
1 rulle fersk pizzadej, 400 g
Tilbehør
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Hak persillen, løget, peberfrugterne og hvidløget fint.
- Rør kød, grøntsager, hakkede tomater, tomatpuré og krydderier sammen til en ensartet masse.
- Rul pizzadejen ud med bagepapiret på en bageplade.
- Fordel fyldet på dejen i et jævnt lag, næsten helt ud til kanten.
- Stil pizzaen midt i ovnen og bag den i ca. 20 minutter.
Tips
- Både hakket grisekød med henholdsvis 6% og10% fedt kan bruges.
- Server evt. en god blandet salat til pizzaen.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 491 g af retten) med hakket grisekød 6% fedt:
Energi: 2444 kJ (584 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 78 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 497 kJ (119 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 491 g af retten) med hakket grisekød 10% fedt:
Energi: 2574 kJ (615 kcal)
Protein: 33 g
Kulhydrat: 78 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 17 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 524 kJ (125 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 4 g