Armensk pizza med hakket kød

Velsmagende, krydret pizza med hakket grisekød og grønt.

Af Grace Biilmann | Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Armensk pizza med hakket kød

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

3 personer

Fyld
300 g hakket svinekød, ca. 6-10% fedt
1 lille bundt persille, gerne bredbladet
1 løg, gerne rødløg
2 peberfrugter, fx gul og rød
2 fed hvidløg
2½ dl hakkede tomater fra dåse
2 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk stødt spidskommen
1 knsp stødt chili
1 tsk salt
½ tsk peber

1 rulle fersk pizzadej, 400 g

Tilbehør

 

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 200 grader.
  2. Hak persillen, løget, peberfrugterne og hvidløget fint.
  3. Rør kød, grøntsager, hakkede tomater, tomatpuré og krydderier sammen til en ensartet masse.
  4. Rul pizzadejen ud med bagepapiret på en bageplade.
  5. Fordel fyldet på dejen i et jævnt lag, næsten helt ud til kanten. 
  6. Stil pizzaen midt i ovnen og bag den i ca. 20 minutter.

Tips

  • Både hakket grisekød med henholdsvis 6% og10% fedt kan bruges. 
  • Server evt. en god blandet salat til pizzaen.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 491 g af retten) med hakket grisekød 6% fedt:

Energi: 2444 kJ (584 kcal)

Protein: 34 g

Kulhydrat: 78 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 13 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 497 kJ (119 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 16 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 3 g

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 491 g af retten) med hakket grisekød 10% fedt:

Energi: 2574 kJ (615 kcal)

Protein: 33 g

Kulhydrat: 78 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 17 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 524 kJ (125 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 16 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 4 g