Armensk pizza med hakket kød

Armensk pizza med hakket kød

Af Grace Biilmann | Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Armensk pizza med hakket kød

Tilberedningstid

45 minutter

Det skal du bruge

3 personer

Fyld
300 g hakket svinekød, ca. 6% fedt
1 lille bundt persille,
gerne bredbladet
1 løg, fx rødløg
2 peberfrugter, fx gul og rød
2 fed hvidløg
2½ dl flåede, hakkede tomater fra dåse
2 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk stødt spidskommen
1 knsp stødt chili
1 tsk salt
½ tsk peber

1 rulle fersk pizzadej, 400 g

Tilbehør

 

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200 grader.

Hak persillen, løget, peberfrugterne og hvidløget fint. Rør kød, grøntsager, hakkede tomater, tomatpuré og krydderier sammen til en ensartet masse.

Rul pizzadejen ud med bagepapiret på en bageplade. Fordel fyldet på dejen i et jævnt lag, næsten helt ud til kanten.

Stil pizzaen midt i ovnen og bag den i ca. 20 minutter.

Tips

   

  • Hakket svinekød 10% fedt kan bruges i stedet for hakket svinekød med 6% fedt 
  • Server evt. en god blandet salat til pizzaen.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 21%
Kulhydrat 51%
Fedt 28%
2325 kJ - 555 kcal