Tilberedningstid
Ca. 30 minutter plus tid til marinering af kødet
Det skal du bruge
2 personer
2 minutkoteletter uden ben, 2 cm tykke, a 125 g
salt og peber
½ spsk olie
Marinade
½ stang kanel
2 laurbærblade
2½ spsk sukker
1 fed hvidløg
1 appelsin
Stegte kartofler
400 g kartofler, evt. bagekartofler
½ spsk olie
Spinatsalat
100 g renset frisk spinat
2 spsk græsk yoghurt eller syrnet fløde 9%
ca. ½ tsk citronsaft
1 spsk frisk peberrod
frisk dild
Tilbehør
2 skiver fuldkornsbrød, 70 g
Sådan gør du
Marinade
- Kog ½-1 dl vand med kanel, laurbærblade og sukker.
- Lad det køle ned.
- Tilsæt finthakket hvidløg og saften af en appelsin.
Kødet
- Rids evt. 3-4 steder i fedtkanten på hver kotelet.
- Læg koteletterne i marinaden ½-12 timer før stegning og opbevar dem i køleskabet.
- Vend dem jævnligt, hvis marinaden ikke dækker minutkoteletterne.
Stegte kartofler
- Kartoflerne skrælles og skæres i tern 1x1x1 cm eller tynde både.
- Varm olien på en pande, tilsæt kartoffeltern og vend jævnligt.
- Stegetid 15-20 minutter.
- Drys med salt og peber.
Spinatsalat
- Skyl spinaten grundigt
- Lad vandet dryppe helt af.
- Smag yoghurten til med citronsaft, fintrevet peberrod, salt og peber.
- Vend spinaten forsigtigt i yoghurten sammen med plukket dild.
Kødet, fortsat
- Tag koteletterne op af marinaden.
- Dup dem tørre med køkkenrulle.
- Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
- Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem ca. 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side.
- Skær fedtkanten fra koteletterne ved servering.
Tips
- Kartoflerne kan steges i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.
- Se også vores spinatsalat med hindbær og flæskesvær.
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 535 g af retten). Med fedtkant:
Energi: 2707 kJ (645 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 76 g
kostfibre: 8 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 508 kJ (121 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 540 g af retten). Uden fedtkant:
Energi: 2547 kJ (606 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 77 g
kostfibre: 8 g
fedt: 15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 474 kJ (113 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g