Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer til et let måltid
Ca. 100 g stegt eller kogt kød uden skind fra and
1 dl bulgur
Evt. ½ rød chili
2 forårsløg
1 rød snackpeber
½ grape, gerne pink
1 fed hvidløg
2 spsk rosiner
½ spsk olie
1-2 lime
Salt og peber
¼ bakke koriander, mynte, persille eller purløg
1 hjertesalat
Tilbehør
2 skiver grovbrød, 70 g
Sådan gør du
- Skær kødet i strimler eller mindre stykker.
- Hæld 1½ dl kogende vand over bulguren og lad det stå til væsken er opsuget. Rør den løs med en gaffel.
- Skær chilien igennem på langs og fjern kerner og mellemvægge.
- Skær chilien i små tern. Skær forårsløg i tynde skiver og snackpeber i strimler. Pil grape og skær den i små tern.
- Vend chili, snackpeber, grape, knust hvidløg, rosiner, olie og 1 spsk limesaft i. Smag til med salt og peber. Vend kødet i.
- Vend korianderblade i.
- Anret evt. salaten i salatblade og giv limebåde til.
Tips
- Couscous eller kogte ris kan bruges i salaten i stedet for bulgur. Vælg gerne fuldkornsprodukter.
- Mængden af kød kan være højere eller lavere.
- En rest andebryst i tynde skiver er også velegnet til retten.
- Vælg grøntsager efter sæson og smag.
- Salaten uden kød kan også serveres til grillet and eller til stegte andebryster eller -lår.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 18 %
Kulhydrat 62 %
Fedt 20 %
1860 kJ – 445 kcal