Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Pandekager
260 g hvedemel
2 spsk sukker
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
¼ tsk salt
4 dl kærnemælk
2 æg
2 spsk smør, smeltet
2 tsk vaniljeekstrakt
1¾ dl græsk yoghurt, 2% fedt
Saltkaramel og banan eller ahornsirup til pynt
Saltet karamelsauce (giver 2½ dl)
200 g sukker½ dl vand
1 tsk flagesalt
2 spsk smør
1½ dl fløde
Sådan gør du
Pandekager (12-16 stk)
- Blander mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en mellemstor skål og sæt skålen til side.
- Pisk kærnemælk, æg, smeltet smør, vaniljeekstrakt og græsk yoghurt i en lille skål.
- Når det er pisket, hældes det i de tørre ingredienser og piskes, til det lige netop er blandet. Det er meget vigtigt, det ikke overpiskes.
- Lad dejen stå i et par minutter, mens panden varmes op. Dejen opfører sig ikke som en almindelig pandekagedej, den vil være lidt slimet og klæg, og det er helt perfekt.
- Smelt en klat smør på panden, og sæt den på middel varme. Når smørret er smeltet, tørres panden af med køkkenrulle.
- Dette skal gøres, så pandekagerne ikke bliver sprøde i kanten, og så det bliver en jævn, gyldenbrun pandekage.
- Kom ca. 2 spsk. dej på panden per pandekage. Lad dem stege til der dannes bobler på toppen.
- Vend dem forsigtigt med en paletske, så luften ikke slås ud af dem. De skal have 1-2 minutter på hver side og er meget stabelvenlige.
- Læg en masse bananskiver på toppen og hæld en ordentlig portion saltkaramel eller ahornsirup over ved serveringen. Det smager fantastisk og imponerer alle.
Saltet karamelsauce
- Bland sukker, vand og salt og varm sukkeret op i ca. 8-10 minutter på en stegepande. Der skal ikke røres undervejs, men bare holdes øje med det. Efter 10 minutter vil det langsomt skifte farve fra lys gylden til mørk gylden.
- Pas på at det ikke bliver for mørkt.
- Når det er ravfarvet, tages det af varmen, og der røres smør i.
- Hæld forsigtigt fløden ved, det vil boble og syde.
- Når det hele er blandet, sættes panden tilbage på varmen og det koges i 1 minut.
- Tag det af varmen, og hæld det på glas.
Tips
- Pandekagerne kan sagtens gemmes, for de er også gode kolde.
- Se videoen hvor Christel Pixi og Marie Holm laver pandekager.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold:
Protein 15 %
Kulhydrat 59 %
Fedt 23 %
Kostfibre 1%
Andet 2%
499 kJ – 119 kcal (pr. stk.)
Topping er ikke medregnet. Udregnet ud fra at portionen rækker til 14 stk. Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret.