Amerikanske pandekager

De tykke amerikanske pandekager er gode både til dessert og til brunch.

Af Christel Pixi | Hele året | Desserter | Gæster, Weekend


Amerikanske pandekager

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Pandekager

260 g hvedemel
2 spsk sukker
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
¼ tsk salt
4 dl kærnemælk
2 æg
2 spsk smør, smeltet
2 tsk vaniljeekstrakt
1¾ dl græsk yoghurt, 2% fedt
Saltkaramel og banan eller ahornsirup til pynt

Saltet karamelsauce (giver 2½ dl)

200 g sukker
½ dl vand
1 tsk flagesalt
2 spsk smør
1½ dl fløde

Sådan gør du

Pandekager (12-16 stk)

  1. Blander mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en mellemstor skål og sæt skålen til side.
  2. Pisk kærnemælk, æg, smeltet smør, vaniljeekstrakt og græsk yoghurt i en lille skål.
  3. Når det er pisket, hældes det i de tørre ingredienser og piskes, til det lige netop er blandet. Det er meget vigtigt, det ikke overpiskes.
  4. Lad dejen stå i et par minutter, mens panden varmes op. Dejen opfører sig ikke som en almindelig pandekagedej, den vil være lidt slimet og klæg, og det er helt perfekt.
  5. Smelt en klat smør på panden, og sæt den på middel varme. Når smørret er smeltet, tørres panden af med køkkenrulle.
  6. Dette skal gøres, så pandekagerne ikke bliver sprøde i kanten, og så det bliver en jævn, gyldenbrun pandekage.
  7. Kom ca. 2 spsk. dej på panden per pandekage. Lad dem stege til der dannes bobler på toppen.
  8. Vend dem forsigtigt med en paletske, så luften ikke slås ud af dem. De skal have 1-2 minutter på hver side og er meget stabelvenlige.
  9. Læg en masse bananskiver på toppen og hæld en ordentlig portion saltkaramel eller ahornsirup over ved serveringen. Det smager fantastisk og imponerer alle.

Saltet karamelsauce

  1. Bland sukker, vand og salt og varm sukkeret op i ca. 8-10 minutter på en stegepande. Der skal ikke røres undervejs, men bare holdes øje med det. Efter 10 minutter vil det langsomt skifte farve fra lys gylden til mørk gylden.
  2. Pas på at det ikke bliver for mørkt.
  3. Når det er ravfarvet, tages det af varmen, og der røres smør i.
  4. Hæld forsigtigt fløden ved, det vil boble og syde.
  5. Når det hele er blandet, sættes panden tilbage på varmen og det koges i 1 minut.
  6. Tag det af varmen, og hæld det på glas.

Tips

Energifordeling

Energifordeling og -indhold:
Protein 15 %
Kulhydrat 59 %
Fedt 23 %
Kostfibre 1%
Andet 2%
499 kJ – 119 kcal (pr. stk.)


Topping er ikke medregnet. Udregnet ud fra at portionen rækker til 14 stk. Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret.