Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
1 person
1 skive fuldkornsrugbrød
1 skive groft franskbrød
8 g smør
2 frikadeller
90 g rødkål fra glas
Agurk, 60 g
Evt. persille
Frikadeller, 14 stk
500 g hakket svinekød, 10%
fedt
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
½ -1 dl
hvedemel
1-1½ dl skummet- eller minimælk
1½ spsk olie
Tilbehør
Sådan gør du
Amagermad
Smør brødet med fedtstof.
Varm evt. frikadeller og rødkål.
Frikadeller
Rør kød med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt mel og mælk.
Varm olie på en pande ved god varme. Form farsen til 14 frikadeller med en spiseske.
Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side.
Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne i ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Tips
- Frikadeller kan fryses eller gemmes i køleskab til senere brug.
- Erstat evt. de hjemmelavede frikadeller med færdigkøbte frikadeller. De valgte frikadeller svarer til max 10 gam fedt pr. 100 gram.
- Fedtstof på brødet kan udelades!
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 18%
Kulhydrat 52%
Fedt 30%
2220 kJ - 530 kcal