Tilberedningstid
30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
2 kalveschnitzler af kalveinderlår, ca. 250 g
1 kg friske, bælgede ærter
7 dl vand
1½ dl piskefløde
Salt og peber
Æbleeddike
1 agurk
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 bundt persille gerne bredbladet
100 g dansk fårefeta
Tilbehør
Grovbrød, 200 g
Sådan gør du
Kog ærterne møre i vandet, og blend sammen med fløden til en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og æbleeddike. Sæt den til side.
Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær agurken i stykker på 5 cm. Skær dem i tynde strimler, det gøres nemmest med en mandolin, men har man ikke sådan en, kan det gøres med en kniv, lidt kyndigt knivarbejde og tålmodighed.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side.
Flyt bøfferne lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg til saften kommer op på overfladen, vend og steg til saften kommer op på overfladen, så er bøfferne rosa indeni.
Tag bøfferne af og skær dem i små tern på 1x1 cm.
Skyl persillen og hak den fint.
Bræk fåreosten i fine stykker.
Bland agurker, kød, hakket persille og fåreost sammen.
Server suppen lun, ikke for varm! Top den af med fyldet.
Tips
- Frosne ærter kan også anvendes.
- En rest kød kan anvendes.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 25%
Kulhydrat: 41%
Fedt: 34%
2660 kJ - 636 kcal