Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Ristede kartofler
300 g små kartofler
1 selleri, 400 g
1 spsk olie
Salt og peber
Gris
400 g stegeflæsk
Ærter
2 løg, 250 g
1 spsk smør
2 dl grøntsagsbouillon
400 g frosne ærter eller 1 kg friske
25 g smør
2 hjertesalat, 250 g
1 citron
Salt og peber
Pynt
Lidt persille
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask kartofler og vend dem med olie, salt og peber.
- Skræl selleri og den i tern i samme størrelse som kartoflerne.
- Kom selleri og kartofler i et ovnfast fad og bag dem i ca. 45 minutter.
- Skær kød i tynde strimler.
- Varm en pande ved middel varme og steg kødet gyldent og sprødt.
- Pil løg og hak dem groft.
- Varm smør i en gryde ved høj varme.
- Steg løg godt af og tilsæt bouillon.
- Kog 7-8 minutter til løgene er møre.
- Skyl og tør salat og del den i blade.
- Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af.
- Hæld væsken fra løgene og lad dem blive i gryden.
- Hæld ærterne i gryden, og lad dem varme godt igennem. Rør smørret i.
- Vend salatblade citronskal og -saft, salt og peber i retten.
- Server med sprød gris og hakket persille på toppen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 29%
Fedt 47%
1834 kJ - 438 kcal