Ærter Française med sprød gris og ovnbagte kartofler

Ærter Française med sprød gris og ovnbagte kartofler

Af Casper Sobczyk | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Ærter francaise med sprød gris og ovnbagte kartofler

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Ristede kartofler
300 g små kartofler
1 selleri, 400 g
1 spsk olie
Salt og peber

Gris
400 g stegeflæsk

Ærter
2 løg, 250 g
1 spsk smør
2 dl grøntsagsbouillon
400 g frosne ærter eller 1 kg friske
25 g smør
2 hjertesalat, 250 g
1 citron
Salt og peber

Pynt
Lidt persille

 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask kartofler og vend dem med olie, salt og peber.
  3. Skræl selleri og den i tern i samme størrelse som kartoflerne.
  4. Kom selleri og kartofler i et ovnfast fad og bag dem i ca. 45 minutter.
  5. Skær kød i tynde strimler.
  6. Varm en pande ved middel varme og steg kødet gyldent og sprødt.
  7. Pil løg og hak dem groft.
  8. Varm smør i en gryde ved høj varme.
  9. Steg løg godt af og tilsæt bouillon.
  10. Kog 7-8 minutter til løgene er møre.
  11. Skyl og tør salat og del den i blade.
  12. Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af.
  13. Hæld væsken fra løgene og lad dem blive i gryden.
  14. Hæld ærterne i gryden, og lad dem varme godt igennem. Rør smørret i.
  15. Vend salatblade citronskal og -saft, salt og peber i retten.
  16. Server med sprød gris og hakket persille på toppen.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 29%
Fedt 47%
1834 kJ - 438 kcal