Æggekage

Æggekage

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

6-8 tykke skiver bacon eller letsaltet svinebryst, ca. 180 g
8 æg
1 dl mælk, fx letmælk
2-3 tomater
salt og peber
1 bundt purløg


Tilbehør

4 skiver rugbrød


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og vend dem. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle. Hæld næsten alt fedtet fra panden.

Pisk æg og mælk let sammen. Hæld æggeblandingen på panden. Løft jævnligt i æggemassen med en paletkniv, så det flydende kommer ned i bunden.

Skær tomaterne i skiver og læg dem på æggekagen, når den er halvstivnet. Drys lidt salt og peber på. Pynt æggekagen med det sprøde bacon og rigelig klippet purløg. Tag æggekagen fra varmen, inden det øverste lag æg er helt stivnet, så æggekagen ikke bliver for fast - den steger nemlig videre på panden, når den står et par minutter.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 30%
Fedt 44%
1695 kJ - 405 kcal
Sund hverdagsmad