Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
6-8 tykke skiver bacon eller letsaltet svinebryst, ca. 180
g
8 æg
1 dl mælk, fx letmælk
2-3 tomater
salt og peber
1 bundt
purløg
Tilbehør
4 skiver rugbrød
Sådan gør du
Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Varm panden op
ved god varme. Læg skiverne på panden og vend dem. Skru ned til middel varme og
vend skiverne jævnligt til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle.
Hæld næsten alt fedtet fra panden.
Pisk æg og mælk let sammen. Hæld
æggeblandingen på panden. Løft jævnligt i æggemassen med en paletkniv, så det
flydende kommer ned i bunden.
Skær tomaterne i skiver og læg dem på
æggekagen, når den er halvstivnet. Drys lidt salt og peber på. Pynt æggekagen
med det sprøde bacon og rigelig klippet purløg. Tag æggekagen fra varmen, inden
det øverste lag æg er helt stivnet, så æggekagen ikke bliver for fast - den
steger nemlig videre på panden, når den står et par minutter.
Tips
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 30%
Fedt 44%
1695 kJ - 405 kcal