Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
6-8 tykke skiver bacon, ca. 180 g
8 æg
1 dl mælk, fx letmælk
2-3 tomater
Salt
Peber
1 bundt purløg
Tilbehør
4 skiver rugbrød
Sådan gør du
- Dup skiverne tørre med køkkenrulle.
- Varm panden op ved god varme.
- Læg skiverne på panden og vend dem.
- Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt til de er gyldne og sprøde.
- Læg skiverne på køkkenrulle. Hæld næsten alt fedtet fra panden.
- Pisk æg og mælk let sammen.
- Hæld æggeblandingen på panden.
- Løft jævnligt i æggemassen med en paletkniv, så det flydende kommer ned i bunden.
- Skær tomaterne i skiver og læg dem på æggekagen, når den er halvstivnet.
- Drys lidt salt og peber på.
- Pynt æggekagen med det sprøde bacon og rigelig klippet purløg.
- Tag æggekagen fra varmen, inden det øverste lag æg er helt stivnet, så æggekagen ikke bliver for fast - den steger nemlig videre på panden, når den står et par minutter.
Tips
Energifordeling
Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 240 g af retten):
Energi: 1417 kJ (339 kcal)
Protein: 22 g
Kulhydrat: 20 g
Kostfibre: 4 g
Fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 586 kJ (140 kcal)
Protein: 9 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 7 g