Æggefad med grøntsager og sprød rugbrødstop

Æggefad med grøntsager og sprød rugbrødstop

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Æggefad med grøntsager og sprød rugbrødstop

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter

Det skal du bruge

2 personer

400 g blandede grøntsager fx. gulerødder, broccolistok, selleri og porre
4 æg
2 spsk majsstivelse
1 dl minimælk
Salt og peber
1 tsk olie
2 skiver fuldkornsrugbrød
1 spsk revet parmesanost, 10 g
evt. 2 tsk oregano

Tilbehør

2 skiver fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.
Riv gulerødder, broccolistok og selleri på råkostjernet eller - maskine. Snit porre fint. Pisk æg, majsstivelse og mælk sammen. Vend grøntsager, salt og peber i. Kom blandingen i et smurt ovnfast fad. Fordel en blanding af smuldret eller revet rugbrød og parmesanost over. Drys evt. oregano over. Stil fadet midt i ovnen og bag den ca. 30 minutter til grøntsagerne er møre.

Tips

  • I stedet for parmesan kan man bruge en anden mild ost.
  • Æggefadet kan bruges som tilbehør til hamburgerryg, skinke, frikadeller m.v.
  • Grøntsagerne kan varieres alt efter sæson, smag og hvad der er i køleskabet. Der kan også tilsættes rå, revne kartofler eller en rest kogt ris eller pasta.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19%
Kulhydrat 52% 
Fedt 29% 
2440 kJ – 580 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo