Ægge-quesadillas

Ægge-quesadillas

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

2 medium fuldkorns tortillas, ca. 80 g
2 æg
Salt og peber
2 tsk olie
40 g revet ost, 17 % fedt
½ rød peberfrugt
100 g majs –frosne eller dåse
3 spsk rosiner, 30 g
4 spsk medium tacosauce
Evt. frisk koriander

Tilbehør

4 appelsiner


Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Pisk æggene sammen. Krydr med salt og peber. Vælg en pande med samme diameter som tortillaerne. Lad panden blive varm og pensl den med 1 tsk olie. Hæld æggemassen på panden, så den fordeler sig som en pandekage. Steg den ved jævn varme til den bliver fast. Vend den og steg den kort på den anden side.

Læg en tortillas på en tallerken og drys halvdelen af osten over. Læg æggepandekagen over. Skær peberfrugten i små tern og drys dem over sammen med majs og rosiner. Slut med resten af osten. Læg den anden tortillas over. Pensl panden med 1 tsk olie. Læg quesadillasen på panden. Steg den ved jævn varme ca. 5 minutter til den er sprød. Vend den forsigtig og steg igen 4-5 minutter. Skær den i kvarte. Overskydende fyld serveres til. Server med tacosauce. Pynt evt. med koriander.

Tips

  • I stedet for majs, peberfrugt og rosiner kan bruges revet gulerod
  • Fyldet kan serveres til i stedet for at komme inden i pandekagen

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 16%
Kulhydrat 52%
Fedt 32%
1120 kJ – 265 kcal
Sund hverdagsmad