Æbletærte med rosenvand

Æbletærte med rosenvand

Af Maria Melgaard | Efterår, Hele året, Vinter | Kager | Gæster, Weekend, Fest


Æbletærte med rosenvand

Tilberedningstid

Ca. 1 time og 15 minutter

Det skal du bruge

8 personer

Dej
150 g hvedemel
½ dl flormelis
100 g koldt smør
1 spsk. Cremefraiche, 18%

Fyld
100 g marcipan
50 g blødt smør
1 æg
1 dl piskefløde

4 æbler, fx. Gråsten

1 tsk nystødt kardemomme eller knust fra glas
1 spsk rosenvand

2 spsk abrikosmarmelade

Sådan gør du

Dej
Bland mel og flormelis i en skål. Smuldr det kolde smør i. Når det er helt grynet samles det hurtigt med cremefraiche. Læg dejen koldt i køleskab i ca. ½ time.

Fyld
Riv marcipanen ned i en skål og pisk den med smør og æg. Pisk fløden i så du får en creme. Rul dejen ud på et melet bord og kom den i en smurt tærteform.

Lad gerne lidt dej hænge ud over kanten, den kryber nemlig ved bagningen.

Kom cremen på og læg tynde æblebåde i et flot mønster. Drys kardemomme over æblerne.

Bag tærten på nederste ovn rille ved 185 grader i 50-60 minutter. Tag ud og dryp rosenvand over æblerne. Pensl til sidst æblerne med marmelade og lad kagen stå og afkøle.

 

Tips

  • Rosenvand kan købes i de fleste større detailhandles kæder og etniske grønthandlere.