Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
8 personer
Dej
150 g hvedemel
½ dl flormelis
100 g koldt smør
1 spsk. Cremefraiche, 18%
Fyld
100 g marcipan
50 g blødt smør
1 æg
1 dl piskefløde
4 æbler, fx. Gråsten
1 tsk nystødt kardemomme eller knust fra glas
1 spsk rosenvand
2 spsk abrikosmarmelade
Sådan gør du
Dej
Bland mel og flormelis i en skål. Smuldr det kolde smør i. Når det er helt grynet samles det hurtigt med cremefraiche. Læg dejen koldt i køleskab i ca. ½ time.
Fyld
Riv marcipanen ned i en skål og pisk den med smør og æg. Pisk fløden i så du får en creme. Rul dejen ud på et melet bord og kom den i en smurt tærteform.
Lad gerne lidt dej hænge ud over kanten, den kryber nemlig ved bagningen.
Kom cremen på og læg tynde æblebåde i et flot mønster. Drys kardemomme over æblerne.
Bag tærten på nederste ovn rille ved 185 grader i 50-60 minutter. Tag ud og dryp rosenvand over æblerne. Pensl til sidst æblerne med marmelade og lad kagen stå og afkøle.
Tips
- Rosenvand kan købes i de fleste større detailhandles kæder og etniske grønthandlere.