Æblemuffins med nødder og rosiner

Æblemuffins med nødder og rosiner

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

14 muffins

4 æg
3 spsk sukker
4 æbler, ca. 350 g
50 g hakkede nødder fx hasselnødder
100 g rosiner
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk salt
1 dl minimælk
100 g grahamsmel
1 tsk bagepulver
125 g hvedemel
1 spsk olie

Ca. 55 minutter


Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk æggene med sukkeret til det er skummende. Rør revne æbler, hakkede nødder, rosiner, minimælk, vaniljesukker, salt og grahamsmel i. Vend bagepulveret i hvedemelet og rør det i. Rør halvdelen af olien i.

Smør 14 muffinforme med resten af olien. Fordel dejen heri. Bag dem ved 180 grader på midterste ovnribbe ca. 40 minutter til de er gyldne og gennembagte. Stik i dem med fx en kødnål eller urtekniv. Når dejen slipper nålen/kniven uden at der er dej på, er muffins færdigbagte. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle.

Tips

  • Du kan udskifte æblerne med pære og tilsætte 1 spsk citronsaft sammen med dem. Rosiner kan udskiftes med soltørrede tranebær.
  • Du kan udskifte grahamsmel med havregryn.
  • Muffins kan fryses og opbevares i ca. 3 måneder.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. muffin
Protein 12%
Kulhydrat 61%
Fedt 27%
670 kJ – 160 kcal
Gæster