Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
8 personer
5 - 6 skrællede, udkernede æbler, fx Ingrid Marie
½ dl vand eller hyldeblomstsaft
Evt. sukker
125 g blødt smør
200 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
300 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
½ salt
1 tsk natron
½ dl mælk
100 g lyse rosiner
100 g grofthakkede valnøddekerner
Sigtet flormelis
Sådan gør du
- Kom æblerne i en gryde med en smule væde og damp dem møre med ganske lidt vand eller saft. Afkøl og smag mosen til med en anelse sukker. Pisk smør og sukker tykt med vaniljekorn.
- Bland hvedemelet med krydderier og natron og sigt og vend den krydrede melblanding i dejen skiftevis med mælk og æblemos.
- Vend rosiner samt nødder i dejen til slut og fordel den i en smurt, raspet form 22-24 cm i diameter.
- Bag kagen ved 175 grader i 45 minutter til 1 time. Den skal stadig være let svampet så smager den bedst.
- Afkøl og sigt flormelis over kagen før den serveres, evt. med flødeskum.