Æblekage med rosmarinflødeskum

Æblekage med rosmarinflødeskum

Af Maria Melgaard | Efterår, Hele året | Desserter, Kager | Gæster, Weekend, Fest


Æblekage med rosmarinflødeskum

Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

8 personer

¼ l piskefløde
3 stilke frisk rosmarin
1 kg æbler, fx Belle de Boscoop eller Guldborg
1 dl hvidvin
50 g rørsukker
½ vaniljestang
150 g æblekagerasp
Smør
150 g mandel makroner
4 spsk mandelflager

Sådan gør du

Dagen før: Læg rosmarinstilke i fløde i en skål i køleskabet natten over. Skræl æblerne og skær dem i grove tern. Kom æblerne i en gryde med ½ dl vand, vin, sukker og en flækket vaniljestang. Lad det simre i ca. 10 minutter. Smag evt. til med mere sukker og lad det køle af.

Rist raspen i smør på en pande og afkøl helt. Knus makroner og vend med rasp. Kom nu lag af æblemos og raspblandingen i en skål. Dæk til og lad stå og blive kold.

Lige inden servering fjernes rosmarinstilkene fra fløden. Pisk til skum og fordeles på toppen med et drys mandelflager.

 

Tips

  • Desserten skal nedkøles og skal derfor laves dagen før.