Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
8 personer
¼ l piskefløde
3 stilke frisk rosmarin
1 kg æbler, fx Belle de Boscoop eller Guldborg
1 dl hvidvin
50 g rørsukker
½ vaniljestang
150 g æblekagerasp
Smør
150 g mandel makroner
4 spsk mandelflager
Sådan gør du
Dagen før: Læg rosmarinstilke i fløde i en skål i køleskabet natten over. Skræl æblerne og skær dem i grove tern. Kom æblerne i en gryde med ½ dl vand, vin, sukker og en flækket vaniljestang. Lad det simre i ca. 10 minutter. Smag evt. til med mere sukker og lad det køle af.
Rist raspen i smør på en pande og afkøl helt. Knus makroner og vend med rasp. Kom nu lag af æblemos og raspblandingen i en skål. Dæk til og lad stå og blive kold.
Lige inden servering fjernes rosmarinstilkene fra fløden. Pisk til skum og fordeles på toppen med et drys mandelflager.
Tips
- Desserten skal nedkøles og skal derfor laves dagen før.