Æblekage med marcipan - småtspisende

Opskrift til personer med lille appetit.

Af Vibeke Lehn | Efterår, Hele året | Desserter, Kager, Småtspisende | Gæster, Weekend, Fest


Æblekage med marcipan

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

Ca. 20 stykker

2 æg
600 g æbler, f.eks. Gråsten
100 g sukker
100 g smør
100 g groftrevet marcipan
2 tsk. bagepulver
150 g mel
Saft og revet skal af 1 appelsin
Drys med mandelflager og groft sukker

Sådan gør du

Skræl æblerne og skærm dem i smalle både. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt marcipan og æg. Bland det godt og kom mel og bagepulver i dejen. Vend æblestykkerne i dejen og saft og skal fra appelsinen. Kom det hele i et smurt ovnfast fad og drys med hakkede nødder.

Bages 30-40 minutter ved 175 grader på midterste ovnrille.

Kan spises kold eller lun.


Tips

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. 50 g
Protein 7 %
Kulhydrat 51 %
Fedt 42 %
468 kJ – 112 kcal