Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
Ca. 20 stykker
2 æg
600 g æbler, f.eks. Gråsten
100 g sukker
100 g smør
100 g groftrevet marcipan
2 tsk. bagepulver
150 g mel
Saft og revet skal af 1 appelsin
Drys med mandelflager og groft sukker
Sådan gør du
Skræl æblerne og skærm dem i smalle både. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt marcipan og æg. Bland det godt og kom mel og bagepulver i dejen. Vend æblestykkerne i dejen og saft og skal fra appelsinen. Kom det hele i et smurt ovnfast fad og drys med hakkede nødder.
Bages 30-40 minutter ved 175 grader på midterste ovnrille.
Kan spises kold eller lun.
Tips
- Kagen kan serveres med is, creme fraiche eller flødeskum.
- Læs mere på temasiden: "Småtspisende"
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. 50 g
Protein 7 %
Kulhydrat 51 %
Fedt 42 %
468 kJ – 112 kcal