Æblegrød med frossen calvados

Æblegrød med frossen calvados

Af Maria Melgaard | Efterår, Hele året | Desserter | Gæster, Weekend, Fest


Æblegrød med frossen calvados

Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

4-6 personer

8 cl Calvacos
1 kg æbler, fx Belle de Boskoop
2 dl vand
½ stang vanilje
3 spsk sukker
¼ l piskefløde

Sådan gør du

Kom Calvados i en fryseegnet skål og lad den fryse i nogle timer. Skræl æblerne og fjern stilk og kernehus. Skær dem i mindre stykker. Kom æblerne i en gryde med flækket vanilje og vand.

Lad æblerne koge ved svag varme under låg indtil de ”falder sammen”. Fjern vaniljen og smag til med sukker. Afkøl grøden helt, stil evt. i køleskab.

Serveres med fløde og lidt Calvados.

Tips

  • Calvados og æblebrændevin må ikke overtage smagen. Blot krydre på bedste vis. Jo koldere brændevin, jo mildere smag.