Æbleflæsk-salat med kartofler

Æbleflæsk-salat med kartofler

Af Claus Holm

Det skal du bruge

2 personer

300 g svinebryst i skiver, ca. 6 skiver, 1 cm tykke
1-2 spsk mel – gerne fuldkornsmel
Salt og peber
Evt. ½-1 spsk chiafrø
½ citron
2 spsk olie

Æble-skyr
1 æble
1 dl skyr eller anden fast surmælksprodukt
Lidt persille

Salat
300 g kogte, kolde kartofler
50-100 g spæde spinatblade
¼-½ spidskål, ca. 100 g

Dressing
3-4 spsk sød sennep fx ravigotte sauce
½ fed hvidløg
Evt. 1 tsk honning
¼ bundt dild


Tilbehør

2 grovboller, ca. 100 g pr. stk.

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær de kolde kartofler i skiver.

Del svinebryst i skiver i 3-4 stykker. Bland mel med salt, peber, chiafrø og revet citronskal. (Gem citronen, da citronsaften skal bruges i dressingen). Vend svinebryst i mel-blandingen.
Hæld olien på panden og lad den blive varm ved god varme. Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 20 minutter. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Mens svinebrystet steger, kan du lave resten – husk dog at vende det jævnligt på panden.

Skyl æblet og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern eller i både og bland det i skyr. Smag til med salt, peber evt. hvid peber. Skyl og hak persille og vend det i. Server det som tilbehør eller vend det i retten.

Skyl spinatblade og sørg for, at de drypper godt af – de skal helst være helt tørre, før de bruges. Skyl og snit spidskålen fint.

Rør dressingen af sød sennep smagt til med ca. ½ spsk citronsaft, presset hvidløg og evt. lidt honning, hvis den ikke er sød nok. Smag til. Vend skyllet, hakket dild i dressingen og dryp den over salat med kød ved servering.

Tips

  • Svinebryst afsmelter meget fedt på panden. Da kødet er vendt i mel, er det nødvendigt at komme olie på panden ved stegningen. Hvis du steger uden mel eller panering kan du stege uden fedtstof. Men det har ikke betydning for fedtindholdet i det sprøde flæsk.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 53%
Fedt 22%
3190 kJ - 760 kcal
Sund hverdagsmad