Det skal du bruge
2 personer
300 g svinebryst i skiver, ca. 6 skiver, 1 cm tykke
1-2 spsk mel – gerne fuldkornsmel
Salt og peber
Evt. ½-1 spsk chiafrø
½ citron
2 spsk olie
Æble-skyr
1 æble
1 dl skyr eller anden fast surmælksprodukt
Lidt persille
Salat
300 g kogte, kolde kartofler
50-100 g spæde spinatblade
¼-½ spidskål, ca. 100 g
Dressing
3-4 spsk sød sennep fx ravigotte sauce
½ fed hvidløg
Evt. 1 tsk honning
¼ bundt dild
Tilbehør
2 grovboller, ca. 100 g pr. stk.Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær de kolde kartofler i skiver.
Del svinebryst i skiver i 3-4 stykker. Bland mel med salt, peber, chiafrø og revet citronskal. (Gem citronen, da citronsaften skal bruges i dressingen). Vend svinebryst i mel-blandingen.
Hæld olien på panden og lad den blive varm ved god varme. Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 20 minutter. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Mens svinebrystet steger, kan du lave resten – husk dog at vende det jævnligt på panden.
Skyl æblet og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern eller i både og bland det i skyr. Smag til med salt, peber evt. hvid peber. Skyl og hak persille og vend det i. Server det som tilbehør eller vend det i retten.
Skyl spinatblade og sørg for, at de drypper godt af – de skal helst være helt tørre, før de bruges. Skyl og snit spidskålen fint.
Rør dressingen af sød sennep smagt til med ca. ½ spsk citronsaft, presset hvidløg og evt. lidt honning, hvis den ikke er sød nok. Smag til. Vend skyllet, hakket dild i dressingen og dryp den over salat med kød ved servering.
Tips
- Svinebryst afsmelter meget fedt på panden. Da kødet er vendt i mel, er det nødvendigt at komme olie på panden ved stegningen. Hvis du steger uden mel eller panering kan du stege uden fedtstof. Men det har ikke betydning for fedtindholdet i det sprøde flæsk.