Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
300 g bryst fra gris i skiver, ca. 6 skiver, 1 cm tykke
1-2 spsk fuldkornsmel
Salt
Peber
Evt. ½-1 spsk chiafrø
½ citron
2 spsk olie, fx rapsolie
Æble-skyr
1 æble
1 dl skyr eller anden fast surmælksprodukt
Lidt persille
Salat
300 g kogte, kolde kartofler
50-100 g spæde spinatblade
¼-½ spidskål, ca. 100 g
Dressing
3-4 spsk sød sennep fx ravigotte sauce
½ fed hvidløg
Evt. 1 tsk honning
¼ bundt dild
Tilbehør
2 fuldkornsboller, ca. 100 g pr. stk.
Sådan gør du
Kartofler
- Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles.
- Skær de kolde kartofler i skiver.
Kødet
- Del grisebryst i skiver i 3-4 stykker.
- Bland mel med salt, peber, chiafrø og revet citronskal. (Gem citronen, da citronsaften skal bruges i dressingen).
- Vend grisebryst i mel-blandingen.
- Hæld olien på panden og lad den blive varm ved god varme.
- Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side.
- Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde.
- Det tager ca. 20 minutter.
- Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
- Mens grisebrystet steger, kan du lave resten – husk dog at vende det jævnligt på panden.
Æble-skyr
- Skyl æblet og fjern kernehuset.
- Skær æblet i små tern eller i både og bland det i skyr.
- Smag til med salt, peber evt. hvid peber.
- Skyl og hak persille og vend det i.
- Server det som tilbehør eller vend det i retten.
Salat
- Skyl spinatblade og sørg for, at de drypper godt af – de skal helst være helt tørre, før de bruges.
- Skyl og snit spidskålen fint.
Dressing
- Rør dressingen af sød sennep smagt til med ca. ½ spsk citronsaft, presset hvidløg og evt. lidt honning, hvis den ikke er sød nok.
- Smag til.
- Vend skyllet, hakket dild i dressingen og dryp den over salat med kød ved servering.
Tips
- Grisebryst afsmelter meget fedt på panden. Da kødet er vendt i mel, er det nødvendigt at komme olie på panden ved stegningen. Hvis du steger uden mel eller panering kan du stege uden fedtstof. Men det har ikke betydning for fedtindholdet i det sprøde flæsk.
Energifordeling
Nu hedder det bryst, stegestykke med ben af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, stegestykke med ben af svinebryst fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten):
Energi: 3843 kJ (915 kcal)
protein: 47 g
kulhydrat: 90 g
kostfibre: 16 g
fedt: 39 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 591 kJ (141 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 2 g
fedt: 6 g