Æble-pærechutney med rosiner og tranebær

Æble-pærechutney med rosiner og tranebær

Af Vibeke Lehn | Efterår, Vinter | Gæster, Weekend, Fest


Æble-pærechutney med rosiner og tranebær

Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

-

Ca. ¾ liter

400 g skrællede, udkernede æbler
400 g skrællede, udkernede pærer
375 g rørsukker
200 g sultanas (store, lyse rosiner)
50 g tørrede tranebær
½ vanillestang
1 stort, hakket løg
1 spsk gule sennepsfrø
25 g friskreven ingefær
½ tsk salt
3½ dl æbleeddike

Sådan gør du

  1. Skær æbler og pærer i lidt grove tern på 3–4 cm.
  2. Kom alle ingredienserne i en stor gryde, bring dem i kog og lad dem snurre uden låg i ca. en times tid.
  3. Rør jævnligt i chutneyen, til den har marmeladeagtig konsistens.
  4. Fyld den på rengjorte glas, som opbevares køligt.

 

Tips

Perfekt med sin syrlig-søde smag til det hele - ikke mindst til ost.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. dl
Protein 2%
Kulhydrat 96%
Fedt 2%
1596 kJ - 360 Kcal 

6 om dagen logo