Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
-
Ca. ¾ liter
400 g skrællede, udkernede æbler
400 g skrællede, udkernede pærer
375 g rørsukker
200 g sultanas (store, lyse rosiner)
50 g tørrede tranebær
½ vanillestang
1 stort, hakket løg
1 spsk gule sennepsfrø
25 g friskreven ingefær
½ tsk salt
3½ dl æbleeddike
Sådan gør du
- Skær æbler og pærer i lidt grove tern på 3–4 cm.
- Kom alle ingredienserne i en stor gryde, bring dem i kog og lad dem snurre uden låg i ca. en times tid.
- Rør jævnligt i chutneyen, til den har marmeladeagtig konsistens.
- Fyld den på rengjorte glas, som opbevares køligt.
Tips
Perfekt med sin syrlig-søde smag til det hele - ikke mindst til ost.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold
pr. dl
Protein 2%
Kulhydrat 96%
Fedt 2%
1596 kJ - 360 Kcal