Æggesandwich

Sandwichen med hjemmelavet æggesalat er god til frokost, som en nem aftensmad eller på skovturen. Det er let at lave selv, og mange gange bedre end den færdigkøbte version.

Æggesandwich

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer som mellemmåltid og 2 til frokost/aftensmad

2 æg
½ rød peberfrugt
1 ½ spsk light mayonnaise
½ tsk karry
1-2 spsk klippet purløg
Salt og peber
4 skiver fuldkorns sandwichbrød, ca. 160 g

Tilbehør

4 gulerødder, ca. 300 g


Ca. 15 minutter


Sådan gør du

Kog æggene hårdkogte. Pil dem og hak æggene. Skær peberfrugten i små tern. Rør æggene med mayonnaise. Vend karry, 1-2 spsk klippet purløg og peberfrugt i og smag til med salt og peber.

Fordel æggefyldet på de 2 brødskiver. Læg de to andre brødskiver over. Skær i trekanter.

Tips

  • Æggesandwich kan også bruges som frokost- eller aftensmad, hvor det er hurtigere at lave dem end at hente en pizza.
  • Her passer portionen til 2 personer og spis også gerne masser af gnavegrønt og noget frisk frugt til måltidet.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 16%
Kulhydrat 53%
Fedt 31%
805 kJ – 190 kcal
Sund hverdagsmad