Æbleflæsk af svinebryst, stegestykke

Dejlig opskrift på gammeldags æbleflæsk, som smager helt fantastisk. Tilbered enten i ovnen eller på panden efter eget valg. Bacon og røget spæk kan bruges i opskriften i stedet for svinebryst. Værsgo’ og spis!


Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

6-8 personer, frokost - eller 4 personer, middag

600 g svinebryst, stegestykke, skåret i ½ cm tykke skiver
salt og peber
4 store løg
¾ kg syrlige æbler, fx Belle de Boskop
frisk eller tørret timian

Tilbehør

4 skiver rugbrød


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Dup skiverne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm panden op ved god varme.
  4. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side.
  5. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde.
  6. Tag skiverne af panden. Hæld det meste af fedtet af panden.
  7. Skær løgene i tynde skiver.
  8. Skær æblerne i ikke for tykke både.
  9. Kom løg og æbler på panden og steg dem, til de er møre.
  10. Smag til med timian, salt og peber og læg kødet over.

Tips

  • Bacon og røget spæk kan bruges i stedet for svinebryst.
  • Æbleflæsk kan også tilberedes i ovn. Læg svinebrystet på en rist, som placeres øverst i en kold ovn. Læg æbler og løg i et fad/bradepande, som sættes i ovnen under svinebrystet.
    Steg ved 200 grader til skiverne er gyldne på begge sider. Vend dem undervejs. Lad fedtet smelte ned i æblerne.
  • Man kan også sætte en foliebakke under flæsket, så man selv kan bestemme, hvor meget fedt der skal blandes i æblerne.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 47%
Fedt 29%
Middagsret 4 personer
2055 kJ - 490 kcal
Frokostret 7 personer
1175 kJ - 280 kcal
Sund hverdagsmad