Det skal du bruge
6-8 personer, frokost - eller 4 personer, middag
600 g svinebryst, stegestykke, skåret i ½ cm tykke skiversalt og peber
4 store løg
¾ kg syrlige æbler, fx Belle de Boskop
frisk eller tørret timian
Tilbehør
4 skiver rugbrød
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
- Dup skiverne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm panden op ved god varme.
- Brun skiverne ca. 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde.
- Tag skiverne af panden. Hæld det meste af fedtet af panden.
- Skær løgene i tynde skiver.
- Skær æblerne i ikke for tykke både.
- Kom løg og æbler på panden og steg dem, til de er møre.
- Smag til med timian, salt og peber og læg kødet over.
Tips
- Bacon og røget spæk kan bruges i stedet for svinebryst.
- Æbleflæsk kan også tilberedes i ovn. Læg svinebrystet på en rist, som placeres øverst i en kold ovn. Læg æbler og løg i et fad/bradepande, som sættes i ovnen under svinebrystet.
Steg ved 200 grader til skiverne er gyldne på begge sider. Vend dem undervejs. Lad fedtet smelte ned i æblerne. - Man kan også sætte en foliebakke under flæsket, så man selv kan bestemme, hvor meget fedt der skal blandes i æblerne.