Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Adobo
400 g skinke eller filet af gris
½ dl æbleeddike
1 dl soyasauce
½ tsk salt
5 laurbærblade
10 fed hvidløg
2 tsk sukker
Blomkålsris
1 blomkål, ca. 500 g
1 tsk salt
1 spsk sennep
1 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
150 g solsikkefrø
1 håndfuld friske krydderurter, fx persille og estragon
Spejlæg
4 æg
10 g smør
1 tsk salt
Peber
Sådan gør du
- Skær kødet ud i tynde strimler, og lad det marinere i æbleeddike, soya, salt, laurbærblade, groft hakket hvidløg og sukker så længe som muligt, men minimum 12-14 minutter.
- Tag kødet op af marinaden, og brun kødet af i en gryde. Kom derefter marinaden i gryden og lad det simre i 30 minutter med låg.
- Blomkål rives fint og vendes med salt, sennep, æbleeddike, olivenolie, solsikkefrø og de finthakkede krydderurter.
- Varm smør på en pande ved middel varme, slå de 4 æg ud på panden, og giv dem et drys salt og peber.
- Anret adobo med blomkålsris og et spejlæg oven på.
Tips
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 30 %
Kulhydrat 10 %
Fedt 60 %
2462 kJ – 588 kcal