Adobo med blomkål, solsikkefrø, spejlæg og gris

Adobo er en klassisk filippinsk ret med grisekød, der marineres i eddike, soja og sukker - tages op og brunes af i en gryde, hvorefter det kommes tilbage i marinaden og simrer færdigt.

Af William Milsted | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Adobo med blomkål, solsikkefrø og spejlæg

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Adobo
400 g skinke eller filet af gris
½ dl æbleeddike
1 dl soyasauce
½ tsk salt
5 laurbærblade
10 fed hvidløg
2 tsk sukker

Blomkålsris
1 blomkål, ca. 500 g
1 tsk salt
1 spsk sennep
1 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
150 g solsikkefrø
1 håndfuld friske krydderurter, fx persille og estragon

Spejlæg
4 æg
10 g smør
1 tsk salt
Peber

Sådan gør du

  1. Skær kødet ud i tynde strimler, og lad det marinere i æbleeddike, soya, salt, laurbærblade, groft hakket hvidløg og sukker så længe som muligt, men minimum 12-14 minutter. 
  2. Tag kødet op af marinaden, og brun kødet af i en gryde. Kom derefter marinaden i gryden og lad det simre i 30 minutter med låg.
  3. Blomkål rives fint og vendes med salt, sennep, æbleeddike, olivenolie, solsikkefrø og de finthakkede krydderurter.
  4. Varm smør på en pande ved middel varme, slå de 4 æg ud på panden, og giv dem et drys salt og peber.
  5. Anret adobo med blomkålsris og et spejlæg oven på.

Tips

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 30 %
Kulhydrat 10 %
Fedt 60 %
2462 kJ – 588 kcal