Abrikosglaserede revelsben

Disse abrikosglaserede revelsben er saftige og smagfulde og serveres med en let salat af kål og kartofler. Retten er ligetil at lave og er et sikkert hit.

Af Inge Lotz | Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Abrikosglaserede revelsben

Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Det skal du bruge

4 personer

1,2 kg helt revelsben
salt og peber
4 dl bouillon

Glasering
½ dl abrikosmarmelade
1½ spsk dijonsennep
1½ spsk flydende honning
1 spsk hvidvinseddike

 

Tilbehør

750 g små kartofler
1 dl korender eller rosiner
1 kinakål
1 spsk olie
ca. 2 dl sky fra revelsbenene
35 g hasselnøddeflager

Sådan gør du

Glasering

  1. Bland alle ingredienserne til glasering.

Kødet

  1. Læg kødet på en rist i en lille bradepande eller i et ovnfast fad med fedtlaget opad og drys med salt og peber. Fordel glaseringen på overfladen.
  2. Hæld bouillon ved. Stil fadet i ovnen på nederste ribbe i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stege i ca. 1¾ time. Skru ned for temperaturen, hvis glaseringen bliver for mørk.
  3. Tag kødet ud af ovnen.
  4. Si og skum skyen for fedt.

Tilbehør

  1. Kog og pil kartoflerne og skær dem evt. i kvarte.
  2. Dæk korenderne med kogende vand, mens kartoflerne koger.
  3. Halvér og skær kinakålen i 1 cm tynde strimler.
  4. Kom olien i en stor gryde og vend kålen heri. Tilsæt kartoflerne og skyen og kog under omrøring, til kålen netop falder sammen.
  5. Bland korender og hasselnødder i og smag til med salt og peber.

 

Tips

Energifordeling

Nu hedder det revelsben i skiver af bryst fra gris. Tidligere hed udskæringen revelsben i skiver af svinebryst.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 810 g af retten): 

Energi: 3227 kJ (768 kcal)

protein: 54 g

kulhydrat: 59 g

kostfibre: 6 g

fedt: 34 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 398 kJ (95 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g