Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
4 personer
1,2 kg helt revelsben
salt og peber
4 dl bouillon
Glasering
½ dl abrikosmarmelade
1½ spsk dijonsennep
1½ spsk flydende honning
1 spsk hvidvinseddike
Tilbehør
750 g små kartofler
1 dl korender eller rosiner
1 kinakål
1 spsk olie
ca. 2 dl sky fra revelsbenene
35 g hasselnøddeflager
Sådan gør du
Glasering
- Bland alle ingredienserne til glasering.
Kødet
- Læg kødet på en rist i en lille bradepande eller i et ovnfast fad med fedtlaget opad og drys med salt og peber. Fordel glaseringen på overfladen.
- Hæld bouillon ved. Stil fadet i ovnen på nederste ribbe i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stege i ca. 1¾ time. Skru ned for temperaturen, hvis glaseringen bliver for mørk.
- Tag kødet ud af ovnen.
- Si og skum skyen for fedt.
Tilbehør
- Kog og pil kartoflerne og skær dem evt. i kvarte.
- Dæk korenderne med kogende vand, mens kartoflerne koger.
- Halvér og skær kinakålen i 1 cm tynde strimler.
- Kom olien i en stor gryde og vend kålen heri. Tilsæt kartoflerne og skyen og kog under omrøring, til kålen netop falder sammen.
- Bland korender og hasselnødder i og smag til med salt og peber.
Tips
- Se også opskrift på Ølkogte revelsben på grill
Energifordeling
Nu hedder det revelsben i skiver af bryst fra gris. Tidligere hed udskæringen revelsben i skiver af svinebryst.
Næringsindhold pr. person (ca. 810 g af retten):
Energi: 3227 kJ (768 kcal)
protein: 54 g
kulhydrat: 59 g
kostfibre: 6 g
fedt: 34 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 398 kJ (95 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g