Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Pandekager:
2 æg
4½ dl letmælk
2 dl hvedemel
1 dl fuldkornshvedemel
¼ tsk fint salt
2 spsk olie
2 gulerødder, 250 g
250 g blandede små tomater
200 g sugar snaps
Dressing:
1 dl yoghurt
2 spsk tahin
½ ubehandlet citron
1 tsk honning
salt og peber
500 g strimler af kalveinderlår eller -tykstegsfilet
1 spsk olie
2 tsk røget paprika
1 tsk tørret oregano
Pynt:
Lidt frisk oregano
Sådan gør du
Kom æg og 2 dl mælk i en skål og pisk sammen.
Tilsæt mel og pisk dejen indtil den er jævn og uden klumper.
Tilsæt resten af mælken og salt og pisk dejen sammen.
Lad gerne dejen stå og samle sig i 30 minutter.
Varm olie på en stor pande ved god varme.
Steg fire store pandekager.
Skræl gulerødder og skær i små tern.
Skyl tomater og halver dem.
Hæld kogende vand på sukkerærter og lad dem stå i 4-5 minutter. Skær dem igennem på langs.
Pres saften af citronen.
Rør dressing sammen. Smag til med salt og peber.
Bland grøntsager og dressing.
Varm olie på en pande ved god varme.
Brun kødet godt på begge sider 5-6 minutter i alt. Krydr med paprika og oregano, salt og peber.
Server kødet på pandekager med grøntsager og dressing.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 34 %
Kulhydrat 39 %
Fedt 28 %
2215 kJ – 530 kcal