Det skal du bruge
4 personer (tilbehør til forret)
250 g tykke, grønne asparges¼ tsk salt
20 g smør
Ca. 25 minutter, heraf 10 minutter arbejdstid
Sådan gør du
- Fjern den nederste del, hvor aspargesen er sej og træet - det gøres traditionelt ved at bøje den grønne asparges omkring den nederste tredjedel: Den vil så knække, der hvor den ikke er sej.
- Fordel aspargesene i poser, så de kan ligge i eet lag, og fordel smør og salt over aspargesene i poserne.
- Vakuumer ved maksimalt vakuum.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 85 grader/15 minutter, brug evt. kun 5-10 minutter hvis aspargesene er tynde).
- Hæld væden fra (kog den evt. ind og hæld den over) og læg på et varmt serveringsfad og server straks.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.