Asparges, grønne - sous vide

Godt til kylling, laks og/eller (rør)æg. Eller med hollandaise. Asparges er en grøntsag, der har sæson i forsommeren (fås importeret hele året). Den grønne har fået lys, mens den hvide har været beskyttet af jord. Den bedste smag (og mørhed) sidder i den øverste halvdel. Køb asparges, der er stive og har friskt og grønt topskud. Når de er friske, knirker de, når man gnider dem mod hinanden.

Asparges - sous vide

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

4 personer (tilbehør til forret)

250 g tykke, grønne asparges
¼ tsk salt
20 g smør

Ca. 25 minutter, heraf 10 minutter arbejdstid


Sådan gør du

  1. Fjern den nederste del, hvor aspargesen er sej og træet - det gøres traditionelt ved at bøje den grønne asparges omkring den nederste tredjedel: Den vil så knække, der hvor den ikke er sej.
  2. Fordel aspargesene i poser, så de kan ligge i eet lag, og fordel smør og salt over aspargesene i poserne.
  3. Vakuumer ved maksimalt vakuum.
  4. Tilbered efter ønske (her er brugt 85 grader/15 minutter, brug evt. kun 5-10 minutter hvis aspargesene er tynde).
  5. Hæld væden fra (kog den evt. ind og hæld den over) og læg på et varmt serveringsfad og server straks.

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.


energifordeling

-
Sund hverdagsmad