Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer til et let måltid
Ca. 100 g stegt eller kogt kød uden skind fra and 
1 dl bulgur 
Evt. ½ rød chili 
2 forårsløg 
1 rød snackpeber 
½ grape, gerne pink 
1 fed hvidløg 
2 spsk rosiner 
½ spsk olie 
1-2 lime 
Salt og peber 
¼ bakke koriander, mynte, persille eller purløg 
1 hjertesalat
Tilbehør
2 skiver grovbrød, 70 g
Sådan gør du
- Skær kødet i strimler eller mindre stykker.
- Hæld 1½ dl kogende vand over bulguren og lad det stå til væsken er opsuget. Rør den løs med en gaffel.
- Skær chilien igennem på langs og fjern kerner og mellemvægge.
- Skær chilien i små tern. Skær forårsløg i tynde skiver og snackpeber i strimler. Pil grape og skær den i små tern.
- Vend chili, snackpeber, grape, knust hvidløg, rosiner, olie og 1 spsk limesaft i. Smag til med salt og peber. Vend kødet i.
- Vend korianderblade i.
- Anret evt. salaten i salatblade og giv limebåde til.
Tips
- Couscous eller kogte ris kan bruges i salaten i stedet for bulgur. Vælg gerne fuldkornsprodukter.
- Mængden af kød kan være højere eller lavere.
- En rest andebryst i tynde skiver er også velegnet til retten.
- Vælg grøntsager efter sæson og smag.
- Salaten uden kød kan også serveres til grillet and eller til stegte andebryster eller -lår. 
Energifordeling
		Energifordeling og -indhold pr. person 
    
Protein 18 % 
Kulhydrat 62 % 
Fedt 20 % 
1860 kJ – 445 kcal 
 
        