Andesalat med bulgur

Andesalat med bulgur

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer til et let måltid

Ca. 100 g stegt eller kogt kød uden skind fra and
1 dl bulgur
Evt. ½ rød chili
2 forårsløg
1 rød snackpeber
½ grape, gerne pink
1 fed hvidløg
2 spsk rosiner
½ spsk olie
1-2 lime
Salt og peber
¼ bakke koriander, mynte, persille eller purløg
1 hjertesalat

 


Tilbehør

2 skiver grovbrød, 70 g

 


Ca. 20 minutter


Sådan gør du

  1. Skær kødet i strimler eller mindre stykker.
  2. Hæld 1½ dl kogende vand over bulguren og lad det stå til væsken er opsuget. Rør den løs med en gaffel.
  3. Skær chilien igennem på langs og fjern kerner og mellemvægge. 
  4. Skær chilien i små tern. Skær forårsløg i tynde skiver og snackpeber i strimler. Pil grape og skær den i små tern. 
  5. Vend chili, snackpeber, grape, knust hvidløg, rosiner, olie og 1 spsk limesaft i. Smag til med salt og peber. Vend kødet i. 
  6. Vend korianderblade i.
  7. Anret evt. salaten i salatblade og giv limebåde til.

 

Tips

  • Couscous eller kogte ris kan bruges i salaten i stedet for bulgur. Vælg gerne fuldkornsprodukter.
  • Mængden af kød kan være højere eller lavere.
  • En rest andebryst i tynde skiver er også velegnet til retten.
  • Vælg grøntsager efter sæson og smag.
  • Salaten uden kød kan også serveres til grillet and eller til stegte andebryster eller -lår.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 18 %
Kulhydrat 62 %
Fedt 20 %
1860 kJ – 445 kcal
Sund hverdagsmad