Det skal du bruge
4 personer
4 svinekoteletter uden ben, 2½ cm tykke6 tørrede abrikoser
frisk ingefær
salt og peber
Spinat med asparges
250 g grønne asparges
1 spsk olie
125 g babyspinat
1 citron
1 spsk olie
1-1½ tsk sukker
Tilbehør
300 g brødCa. 30 minutter - når grillen er varm
Sådan gør du
Skær en lomme i hver kotelet eller bed slagteren om at gøre det.Hak abrikoser groft og bland det med 2 tsk revet ingefær, salt og peber. Fordel fyldet i hver kotelet. Luk evt. med en tandstikker eller kødnål. Krydr koteletterne med salt og peber.
Grill de fyldte koteletter ca. 8 minutter på hver side. Vend dem nogle gange. Grilltid i alt ca. 16 minutter.
Knæk den træede ende af aspargesene og kasser den. Pensl aspargesene med olie og krydr med salt og peber. Grill dem nogle få minutter, indtil de får farve. De skal stadig have bid.
Skyl og afdryp spinaten. Riv skallen af ½ citron med fx et juliennejern. Ryst 1 spsk citronsaft med olie og sukker.
Læg spinaten på et fad, læg aspargesene ovenpå, hæld dressingen over og drys med citronskal.
Tips
- Svinekoteletter kan grilles uden fyld. Grilltiden er ca. 8 minutter for en 2 cm tyk kotelet.
- Nakkekoteletter, 2 cm tykke med lomme, kan bruges i stedet for svinekoteletter.