Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
300 g wokstrimler af inderlår eller
skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8
cm
salt og peber
2 tsk olie
1 spidskål eller sommerhvidkål, 350 g
2
nektariner
Kartoffelmos
3/4 kg store kartofler
1½-2 dl letmælk
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem helt møre - ca. 15 minutter. Giv
mælken et kort opkog. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos dem og
rør mælken i. Smag til med salt og peber og læg låg på.
Dup kødet
tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad kødet blive brunt på alle sider
i alt 1-1½ minut i en wok eller pande med olie ved kraftig varme. Tag kødet op
på en tallerken. Steg fintsnittet spidskål ca. 3 minutter under omrøring og
tilsæt nektarinbåde under omrøring. Lad retten koge ved svag varme et par
minutter. Tilsæt kødet og smag til med salt og peber.
Til
spædbarnet 7-9 måneder
Hak grøntsager, frugt og 2-3 strimler kød i
en hurtighakker og tilsæt kartoffelmos og 1 tsk olie.
Til barnet
over 12 måneder
Skær grøntsager, frugt og kød ud i små stykker og
anret dem hver for sig med kartoffelmos.
Tips
- Pisk ikke i mosen, så bliver den lang og klistret.
- Porrer og æbler kan bruges i stedet for spidskål og nektariner.
- Tilsæt evt. vand til kål og frugt på panden, hvis der ønskes sauce.