Wokstrimler af skinkeinderlår med spidskål og nektariner

Wokstrimler af skinkeinderlår med spidskål og nektariner

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

300 g wokstrimler af inderlår eller
skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
2 tsk olie
1 spidskål eller sommerhvidkål, 350 g
2 nektariner

Kartoffelmos
3/4 kg store kartofler
1½-2 dl letmælk


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem helt møre - ca. 15 minutter. Giv mælken et kort opkog. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos dem og rør mælken i. Smag til med salt og peber og læg låg på.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad kødet blive brunt på alle sider i alt 1-1½ minut i en wok eller pande med olie ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken. Steg fintsnittet spidskål ca. 3 minutter under omrøring og tilsæt nektarinbåde under omrøring. Lad retten koge ved svag varme et par minutter. Tilsæt kødet og smag til med salt og peber.


Til spædbarnet 7-9 måneder
Hak grøntsager, frugt og 2-3 strimler kød i en hurtighakker og tilsæt kartoffelmos og 1 tsk olie.

Til barnet over 12 måneder
Skær grøntsager, frugt og kød ud i små stykker og anret dem hver for sig med kartoffelmos.

Tips

  • Pisk ikke i mosen, så bliver den lang og klistret.
  • Porrer og æbler kan bruges i stedet for spidskål og nektariner.
  • Tilsæt evt. vand til kål og frugt på panden, hvis der ønskes sauce.

energifordeling

Energifordeling og -indhold i hele retten
Protein 28%
Kulhydrat 57%
Fedt 15%
5685 kJ - 1355 kcal
Sund hverdagsmad