TOP 60 sider: opskrifter, kokkeskoletips og tilberedning
Opskrifter, kokkeskoletips, tilberedning og andre populære sider
Flæskesteg
Flæskesteg er en klassiker, som altid er populær. Laver man ikke retten så ofte, anbefaler vi, at man bruger vores guide, så man sikrer et perfekt resultat. Se også opskriften på flæskesvær, hvis du vil lave dine egne snacks. Eller prøv vores opskrift på flæskestegssandwich, hvis du har kød til overs fra flæskestegen.
Lav den perfekte flæskesteg – vi giver dig opskriften
Flæskesteg af svinekam - sprød svær, rødkål og brunede kartofler
Flæskesteg af nakkekam - sprød svær, rødkål og brunede kartofler
Skinkesteg med sprød svær, rødkål og brunede kartofler
Ølstegt svineskank med sprød svær
Danske klassikere
Mormor-/farmorretter bringer minderne frem, og mange af retterne er slet ikke svære at lave. For eksempel mørbradbøffer med bløde løg, som er klar på en halv time. Har du mere tid kan vi for eksempel anbefale gammeldags oksekødssuppe, som kræver noget forberedelse, men passer sig selv i de 3-4 timer suppen simrer i gryden.
- med kød af gris
Farserede porrer med smørsauce og gulerødder
Forloren Hare med bacon - den klassiske opskrift
Hjerter i flødesovs - klassisk ret
Gammeldags revelsben med sauce og agurkesalat
Gode ben - grydestegte nøgleben
Gule ærter, gammeldags - klassisk opskrift
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Kogt hamburgerryg med grøntsager og rørt smør
Kåldolmere - hvidkålsrouletter
Mørbradbøffer i fad med champignon
Stegt medisterpølse med rødkål og kartofler
- med kød af okse eller kalv
Bøf Lindstrøm - klassisk opskrift
Culottesteg med flødekartofler og ovnbagte tomater
Gammeldags oksesteg med brun sovs og waldorfsalat
Kalvefrikassé - klassisk opskrift
Kalvesteg i ovn - stegt som vildt - med waldorfsalat og skysovs
Millionbøf med bacon og kartoffelmos
Sprængt oksebryst med peberrodssauce
Wienerschnitzel af kalv med ovnstegte kartofler og klassisk tilbehør
Udenlandske klassikere
Når man er på tur i udlandet er det lokale køkken altid spændende at opleve. Har du været en tur i Ungarn, har du helt sikkert smagt gullash - eller spaghetti med kødsovs, hvis du har været forbi Italien. Genopfrisk ferieminderne med en af vores lækre opskrifter på mad fra andre lande!
Gullasch med kartoffelmos - ægte ungarsk
Spaghetti med ægte italiensk kødsovs (ragù bolognese)
Thailandske stegte ris med æg og rejer
Opskrifter med and
And er en smagfuld spise, som hører til middagsbordet ved flere højtider. And er også velegnet til en almindelig hverdag, hvor det giver variation til hverdagsretterne. Prøv for eksempel vores opskrift på ovnstegt andelår med tomatsalsa og bagte søde kartofler. Besøg også vores side, som fortæller dig om forskellene på de typer ænder, der er i handlen.
Ovnstegt andelår med tomatsalsa og bagte søde kartofler
Traditionel juleand med rødkål, brunede og hvide kartofler og sauce
Mad til weekenden
Kan dine børn lide at lave mad, er opskriften på skinkeculotte med flødekartofler og appelsinsalat noget for dem. Det er en ret, som hele familien vil kunne lide. Skal du have gæster, og skal det være ekstra lækkert, foreslår vi kalvemørbrad med rodfrugtgratin og svampesauce, hvor råvarerne er helt i top. Foretrækker du en simreret
med kød, der er mørt og smagfuldt og tilbehør med stor smag, så skulle du tage at prøve opskriften på braiserede svinekæber i mørk øl med kartoffel-sellerimos eller pulled beef.
Braiserede svinekæber i mørk øl med kartoffel-sellerimos
Grydestegt oksetykkam med svampe og sprøde salviekartofler
Kyllingelår i ovn - med honning, løg og timian
Kalvemørbrad med rodfrugtgratin og svampesauce
Skinkeculotte med flødekartofler og appelsinsalat
Svinekam med bacon - stegt som vildt
Picnic eller madpakke
Dejlig mad under åben himmel gør altid lykke. Vi anbefaler wraps med kylling og avocadocreme eller madmuffins med skinke og broccoli, som er nemme at spise og lette at lave. Kyllingesalat med bacon og karry eller pizzasnegle med skinke er også et sikkert hit i picnickurven eller i madpakken.
Kyllingesalat med bacon og karry
Madmuffins med skinke og broccoli
Pizzasnegle med skinke: trin-for-trin
Wraps med kylling og avocadocreme
Kokkeskoletips
Sådan laver du en lækker buffet
Skal du lave mad til mange gæster er buffet er en god løsning. I vores guide giver vi dig gode råd til, hvordan du mængdeberegner din buffet, hvordan du anretter og hvordan du undgår madspild.
Sådan får du en smagfuld og saftig kalvekotelet
Se videoen der viser, hvordan man tilbereder den populære udskæring, kalvekoteletten.
Hvilken temperatur skal kødet have?
Hvis du ved, hvilken centrumtemperatur kødet skal have, kan du tilberede kød, der er perfekt mørt. Se hvilken temperatur, der er bedst for de forskellige udskæringer. Og husk stegetermometeret.
Så meget protein får du ved at spise æg
Der er meget protein i æg, men præcis hvor meget? Vi har taget billeder af 28 gram protein i æg og sammenholdt det med, hvor mange bønner, linser og hvor meget rugbrød, du skal spise for at få den samme mængde.
Sådan skal culottestegen skæres
Se vores video, der viser hvordan culottestegen skæres korrekt, så man ikke ødelægger spiseglæden. Kød skal som hovedregel skæres på tværs af kødfibrene. Så er det nemmest at tygge og derfor mest mørt.
Populære sider om kødudskæringer
- Udskæringer af okse
- Udskæringer af kylling
Oversigt over kyllingeudskæringer
Kyllingebryst – Grundopskrifter og tilberedning af den populære udskæring