Populære opskrifter

Alle opskrifter er udviklet af professionelle, så du kan være sikker på et godt resultat og en god smagsoplevelse.

TOP 60 sider: opskrifter, kokkeskoletips og tilberedning

Opskrifter, kokkeskoletips, tilberedning og andre populære sider

Flæskesteg
Flæskesteg er en klassiker, som altid er populær. Laver man ikke retten så ofte, anbefaler vi, at man bruger vores guide, så man sikrer et perfekt resultat. Se også opskriften på flæskesvær, hvis du vil lave dine egne snacks. Eller prøv vores opskrift på flæskestegssandwich, hvis du har kød til overs fra flæskestegen.

Lav den perfekte flæskesteg – vi giver dig opskriften

Flæskesvær

Flæskestegssandwich

Flæskesteg af svinekam - sprød svær, rødkål og brunede kartofler

Flæskesteg af nakkekam - sprød svær, rødkål og brunede kartofler

Skinkesteg med sprød svær, rødkål og brunede kartofler

Ølstegt svineskank med sprød svær

Danske klassikere
Mormor-/farmorretter bringer minderne frem, og mange af retterne er slet ikke svære at lave. For eksempel mørbradbøffer med bløde løg, som er klar på en halv time. Har du mere tid kan vi for eksempel anbefale gammeldags oksekødssuppe, som kræver noget forberedelse, men passer sig selv i de 3-4 timer suppen simrer i gryden.

- med kød af gris

Farserede porrer med smørsauce og gulerødder 

Frikadeller med stuvet spinat 

Forloren Hare med bacon - den klassiske opskrift 

Hjemmelavet rullepølse 

Hjerter i flødesovs - klassisk ret 

Gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags revelsben med sauce og agurkesalat

Gode ben - grydestegte nøgleben 

Gule ærter, gammeldags - klassisk opskrift

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Kogt hamburgerryg med grøntsager og rørt smør

Kåldolmere - hvidkålsrouletter

Mørbradbøffer i fad med champignon

Mørbradbøffer med bløde løg

Stegt medisterpølse med rødkål og kartofler

Sylte af svineskank

- med kød af okse eller kalv

Bøf Lindstrøm - klassisk opskrift 

Culottesteg med flødekartofler og ovnbagte tomater

Engelsk bøf med bløde løg 

Gammeldags oksesteg med brun sovs og waldorfsalat

Kalvefrikassé - klassisk opskrift

Kalvesteg i ovn - stegt som vildt - med waldorfsalat og skysovs

Millionbøf med bacon og kartoffelmos 

Sprængt oksebryst med peberrodssauce

Wienerschnitzel af kalv med ovnstegte kartofler og klassisk tilbehør

Udenlandske klassikere
Når man er på tur i udlandet er det lokale køkken altid spændende at opleve. Har du været en tur i Ungarn, har du helt sikkert smagt gullash - eller spaghetti med kødsovs, hvis du har været forbi Italien. Genopfrisk ferieminderne med en af vores lækre opskrifter på mad fra andre lande!

Gullasch med kartoffelmos - ægte ungarsk

Spaghetti med ægte italiensk kødsovs (ragù bolognese)

Thailandske stegte ris med æg og rejer

Vietnamesisk nudelsuppe

Opskrifter med and
And er en smagfuld spise, som hører til middagsbordet ved flere højtider. And er også velegnet til en almindelig hverdag, hvor det giver variation til hverdagsretterne. Prøv for eksempel vores opskrift på ovnstegt andelår med tomatsalsa og bagte søde kartofler. Besøg også vores side, som fortæller dig om forskellene på de typer ænder, der er i handlen.

Hvilken and skal du vælge?

Ovnstegt andelår med tomatsalsa og bagte søde kartofler

Traditionel juleand med rødkål, brunede og hvide kartofler og sauce

Mad til weekenden
Kan dine børn lide at lave mad, er opskriften på skinkeculotte med flødekartofler og appelsinsalat noget for dem. Det er en ret, som hele familien vil kunne lide. Skal du have gæster, og skal det være ekstra lækkert, foreslår vi kalvemørbrad med rodfrugtgratin og svampesauce, hvor råvarerne er helt i top. Foretrækker du en simreret med kød, der er mørt og smagfuldt og tilbehør med stor smag, så skulle du tage at prøve opskriften på braiserede svinekæber i mørk øl med kartoffel-sellerimos eller pulled beef.

Braiserede svinekæber i mørk øl med kartoffel-sellerimos

Grydestegt oksetykkam med svampe og sprøde salviekartofler

Kyllingelår i ovn - med honning, løg og timian

Kalvemørbrad med rodfrugtgratin og svampesauce

Pulled beef

Skinkeculotte med flødekartofler og appelsinsalat

Svinekam med bacon - stegt som vildt 

Picnic eller madpakke
Dejlig mad under åben himmel gør altid lykke. Vi anbefaler wraps med kylling og avocadocreme eller madmuffins med skinke og broccoli, som er nemme at spise og lette at lave. Kyllingesalat med bacon og karry eller pizzasnegle med skinke er også et sikkert hit i picnickurven eller i madpakken.

Kyllingesalat med bacon og karry 

Madmuffins med skinke og broccoli

Pizzasnegle med skinke: trin-for-trin

Wraps med kylling og avocadocreme

Kokkeskoletips

Sådan laver du en lækker buffet
Skal du lave mad til mange gæster er buffet er en god løsning. I vores guide giver vi dig gode råd til, hvordan du mængdeberegner din buffet, hvordan du anretter og hvordan du undgår madspild.

Sådan får du en smagfuld og saftig kalvekotelet
Se videoen der viser, hvordan man tilbereder den populære udskæring, kalvekoteletten.

Hvilken temperatur skal kødet have?
Hvis du ved, hvilken centrumtemperatur kødet skal have, kan du tilberede kød, der er perfekt mørt. Se hvilken temperatur, der er bedst for de forskellige udskæringer. Og husk stegetermometeret.

Så meget protein får du ved at spise æg
Der er meget protein i æg, men præcis hvor meget? Vi har taget billeder af 28 gram protein i æg og sammenholdt det med, hvor mange bønner, linser og hvor meget rugbrød, du skal spise for at få den samme mængde.

Sådan skal culottestegen skæres 
Se vores video, der viser hvordan culottestegen skæres korrekt, så man ikke ødelægger spiseglæden. Kød skal som hovedregel skæres på tværs af kødfibrene. Så er det nemmest at tygge og derfor mest mørt.

Populære sider om kødudskæringer

- Udskæringer af okse

Oksebov

Tykkam 

- Udskæringer af kylling

Oversigt over kyllingeudskæringer

Kyllingebryst – Grundopskrifter og tilberedning af den populære udskæring