Økologi er også dyrevelfærd

Når du vælger økologisk kød, mejeriprodukter og æg vælger du også dyrevelfærd. Økologi er også dyrevelfærd.

Når du vælger økologisk kød, vælger du også dyrevelfærd

Dyrene har mere plads, mulighed for naturlig adfærd og flere timer i det fri. Grise, der får lov at rode i jorden, kyllinger, der har adgang til det fri og udearealer, og køer, der går på græs i sommerhalvåret. Økologi er også dyrevelfærd.

Download

Når du vælger økologisk mælk, vælger du også dyrevelfærd

Køer, der har mere plads, mulighed for naturlig adfærd og flere timer med frisk luft ude på marken. Vidste du at køerne går på græs fra april til november? Økologi er også dyrevelfærd.

Download

Når du vælger økologiske æg, vælger du også dyrefærd

Høner, der har mere plads, mulighed for naturlig adfærd og for at være ude. Høner, der har adgang til udendørsarealer året rundt, hvor de kan skrabe i jorden og støvbade både ude og inde. Økologi er også dyrevelfærd.

Download

Økologiske grise bliver født i hytter på marken

Her går de med soen til de er mindst 7 uger gamle. De lever af somælk, mens de vænner sig til almindeligt foder. De kan rode i jorden, hvilket styrker deres immunforsvar og gør deres maver stærke.

Download

Økologiske høns og kyllinger lever i hønsehuse

Her er god plads, siddepinde, lys om dagen og mørke om natten. Fra stalden kan de gå ud i hønsegården, hvor de kan rode i jorden efter biller og insekter, som det er naturligt for en høne.

Download

Økologiske køer er på græs fra 15. april til 1. november

Køerne får frisk luft og motion, og kan gumle græs i sig dagen lang. De går typisk i løsdriftssstalde. Her er der lys og luft, og køerne kan bevæge sig frit og lægge sig i halm eller anden strøelse.

Download

Slagtegrisene lever i stalde med god plads og masser af halm

Grisene har mulighed for at gå udenfor i en løbegård. Økologiske slagtegrise skal have mere end tre gange så meget plads i stalden end den generelle lovgivning kræver.

Download

Økologiske slagtekyllinger af langsomt voksende racer

Produktion af slagtekyllinger skal ske med langsomt voksende racer. En økologisk slagtekylling bliver cirka 56 dage, før den når en slagtevægt på 2200 g.

Download

Økologiske køer og deres kalve har længere tid sammen

Økologireglerne siger, at ko og kalv skal være sammen i mindst 24 timer. Flere økologiske kvægbrugere eksperimenterer med, at ko og kalv går sammen i op til 3 mdr.

Download

Ovenstående seks faktabokse tager udgangspunkt i avisindstikket 'Økologi - en klode i balance' af Landbrug & Fødevarer, Sektor for Økologi, 2024, s. 11.

For mere information

Et bidrag til en klode i balance

Læs avisindstikket 'Økologi - et bidrag til en klode i balance' herunder, og få indsigt i økologiens bidrag til en bæredygtig fødevareproduktion.

Download

Økologi handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur, klima og dyrevelfærd. Læs mere om økologi på Landbrug & Fødevarers hjemmeside.

Økologiske fødevarer er fremstillet efter principper, der tager hensyn til miljø og dyrevelfærd. Find information om økologimærkerne, og fire grunde til at vælge økologi. Læs mere om fordelene ved økologi på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Oplev det økologiske griseliv

 

 

Kampagnen er finansieret af