Lær guleroden at kende
Opbevaring
I køleskab, i plastpose med lufthuller og ikke sammen med frisk frugt. Har gulerødderne grøn top, skal den skæres af, når du kommer hjem, ellers bliver gulerødderne bløde. Læg de nye gule-rødder i iskoldt vand i en ½ time, hvis de er blevet bløde. Kassér lagrede gulerødder, som er blevet bløde.
Tips til tilberedning
- Brug gulerødder i alle gryderetter – de koger ikke ud.
- Skær gulerødderne i skrå skiver, drys farin og kanel over, og bag dem i ovnen.
- Damp gulerødderne i få minutter, vend dem i lidt olie på panden, og server pesto til.
- Gulerødder er gode i kager og brød pga. deres sødme.
- Put revet gulerødder i kødsovs og supper.
- Gulerødder passer godt sammen med tørrede frugter og nødder.
- Riv gulerødder groft, bland med citronsaft og evt. lidt sukker og rosiner.
Eksempler på lækre opskrifter med gulerødder
Gulerodssuppe med peberrod, rosenkål og rimmet ungkvægkød
Nordisk Kofta med flæk-ærtehummus og myntegulerødder
Salat med gulerødder og appelsin