Broget bønnesalat

Denne bønnesalat med grønne bønner eller harico verts, som de også hedder, kan serveres som et vegetarisk måltid med lækkert brød til eller serveres til fx en velstegt bøf eller kotelet fra gris. Når du spiser denne salat, får du power på smag og konsistenser.

Broget bønnesalat

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

4 personer

400 g grønne bønner, evt. fra frost
1 stor gulerod, 150 g
1 lille rødløg, 75 g
1½ spsk soltørrede og hakkede tomater i olie
50 g salatost - fetastyle
1 fed hvidløg
4 spsk vineddike
2 spsk olivenolie
1 tsk sukker
1 tsk salt
Peber
2 kviste timian

 


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Find ingredienserne og et serveringsfad frem.
  2. Kog bønnerne efter anvisning på posen, så de stadig har lidt bid. Køl dem af og læg dem på fadet.
  3. Skræl guleroden og skær den i tændstiktynde stave på ca. 3 cm i længden. Læg dem over bønnerne
  4. Pil rødløget og snit det i tynde, tynde skiver – meget gerne på mandolinjern. Fordel dem på fadet
  5. Fordel de soltørrede tomater på fadet.
  6. Bryd salatosten i små stykker og læg på salaten.
  7. Pres hvidløget ned i en lille røreskål. Tilsæt eddike, olie, sukker, salt og peber og rør dressingen sammen. Pil bladene af timian og rør dem med i dressingen, der fordeles over salaten. Vend den evt. lidt rundt, så dressingen spredes på grøntsagerne.

Servering

  1. Denne salat kan serveres med godt brød som et vegetarisk måltid eller med et velstegt stykke kød.
  2. Her nedenfor finder du tilberedningsmetoder til kød, der går godt til denne salat.

Se grundtilberedning af koteletter fra gris her

Se grundtilberedning af bøf af oksefilet



energifordeling

-
Sund hverdagsmad