Farverig kålsalat

I det grå og mørke vinterhalvår lyser det op, når der er smæk på farverne på middagsretterne. Denne salat er fuld af gode smage fra forskellige kåltyper og frugter og knasende valnødder. Så frem med kniven eller mandolinjernet, for nu skal der snittes kål.

Farverig kålsalat

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

4 personer

125 g grønkål
150 g rødkål
2 appelsiner
2 mellemstore æbler
½ granatæble
40 g valnødder
50 g tørrede tranebær
Saften af 1 citron
1 spsk sukker

 


Ca. 35 minutter


Sådan gør du

  1. Find alle ingredienserne og en stor salatskål frem.
  2. Skyl og pluk stænglen af grønkålen og hak det fint. Kom i skålen.
  3. Snit rødkål meget fint – evt. på mandolinjern, 1 mm. Kom i skålen og vend med grønkål.
  4. Skær skallen af appelsinen, så netop al det hvide skæres væk og skær dem i tynde både eller tern. Op i skålen med dem.
  5. Skær æbler i tynde både eller tern – vend med appelsinerne i skålen, så de ikke bliver brune.
  6. Pil kernerne ud af granatæblet og tilsæt salaten.
  7. Tilsæt tranebær og nødder.
  8. Pres citronen og rør med sukker til sukker et smeltet. Hæld over salaten og vend.

Server til alle former for grisekød eventuelt med godt brød til eller bagte kartoffelbåde.


Tips

  • Grønkål kan købes hakket.
  • Granatæbler kan også købes som befriede kerner.


energifordeling

-
Sund hverdagsmad