Lær porren at kende

Lær porren at kende

Opbevaring

Del evt. porrerne i halve, så de ikke fylder så meget. Kan holde sig i op til 14 dage i køleskab filmet eller i plastpose.

Tips til tilberedning

  • Sådan renser du porrer: Skær roden og de øverste grove grønne blade af. Del porren i to ved at skære et snit fra toppen til der, hvor porren er helt hvid. Vend den grønne top ned mod vasken, mens du skylder med rigeligt vand mellem alle bladene. 
  • Kan erstatte løg i madlavningen. 
  • Kan dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter. 
  • God i supper, sammenkogte eller lynstegte retter samt i tærter og gratiner m.m. 
  • Snittet fint kan porren anvendes rå i salater – eller som drys på maden. 
  • Skal du bruge rå porrer i salater, så læg dem i vand i en times tid forinden, så bliver de ekstra sprøde, mere milde i smagen og lugter ikke.

Eksempler på lækre retter med porre

Gryderet med oksekød, koriander, porrer og couscous

Tærte med porre og røget mørbrad