Lær hvidkålen at kende
Opbevaring
Del evt. hvidkålshovedet i kvarte med en skarp, tung kniv og skær stokken fra, så fylder det ikke så meget. Kan holde sig op til 14 dage i køleskab filmet eller i en plastpose.
Tips til tilberedning
- Kan anvendes rå fintstrimlet i råkostsalater. Den kan også dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.
- Tilberedt er den en klassiker i brunkål, kåldolmer og stuvet hvidkål.
- Kan også anvendes til karrykål, hvidkålssuppe og surkål.
- Skal kun koges til den er netop mør, dvs. 5-7 minutter for strimlet kål.
- God sammen med svinekød, bacon, løg, kartofler og laurbær.
- Skær hvidkål i tynde strimler til wokken eller brug fintsnittet hvidkål i salaten.
- Hvidkål er sød og saftig. Derfor passer syrlige dressinger perfekt til hvidkålssalater, for eksempel med citron eller eddike.
Eksempler på lækre opskrifter med hvidkål