Sådan laver du en madpakke til dine større børn

De større børn skal have masser af næring i deres madpakke, og det skal se lækkert og appetitligt ud. Ernæringsekspert Hanne Castenschiold viser her, hvordan du kan gøre det.

Snart er det skoletid. Og skoletid er synonym med madpakker.

En undersøgelse, som Epinion har lavet for Landbrug og Fødevarer, viser, at vi smører 11,7 millioner madpakker om ugen. 44 procent af de danske husstande smører madpakker mindst fem gange om ugen.

Når danskerne spiser frokost, så er den klassiske madpakke altså stadig konge af frokostbordet. Og børnefamilierne er blandt de mest flittige madpakke-spisere.

Voresmad.dk har derfor allieret sig med ernæringsekspert, Hanne Castenschiold, der i en række videoklip giver tips og tricks til den lækre, sunde og nemme madpakke, hvor rugbrød og andet groft brød er hovedbestanddelen sammen med kød, fisk, æg og ost samt det grove grønne. Og der gives også eksempler på, hvordan man kan udnytte den lille rest fra aftensmaden dagen før, så madpakken bliver endnu mere spændende og intet mad går til spilde.

”Madpakken eller madpakkerne skal være sunde og mættende - det sidste er ikke blevet mindre vigtigt nu, hvor skoledagen er blevet længere. Men mad er ikke sund, før den er spist. Og hvis den ikke smager godt, bliver den ikke spist. Derfor er det vigtigt at have barnet med på råd, når madpakken smøres, så de ikke fristes af usunde alternativer”, siger Hanne Castenschiold.

”Det er også vigtigt at sørge for, at barnet får mælk at drikke til frokostmadpakken, det er stadig med i de officielle anbefalinger at drikke ¼ -½ liter mælk om dagen”, pointerer Hanne Castenschiold.