Stegt flæsk med persillesovs

Lækker opskrift på klassikeren stegt flæsk med persillesovs. Vælg selv om du vil stege kødet på panden eller i ovnen. Smager himmelsk med nye kartofler og frisk persille. Velbekomme!

Stegt flæsk med persillesovs

Grethe Andersen

Af Grethe Andersen

Det skal du bruge

4 personer

Ca. 600 g svinebryst, stegestykke i skiver, ½ cm tykke
salt og peber

Sovs
4 dl letmælk
2 spsk hvedemel
10 g smør eller margarine
1 bundt persille evt. bredbladet persille

Tilbehør

1 kg kartofler

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne.
  2. Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber.

Stegt flæsk på pande

  1. Varm panden op ved god varme.
  2. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde.
  3. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Stegt flæsk i ovn

  1. Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn.
  2. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne.
  3. Vend skiverne og steg til de er gyldne og sprøde.
  4. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Persillesovs

  1. Pisk 1 dl mælk og mel til en jævning eller ryst det sammen i en melryster. Hæld det i en tykbundet gryde.
  2. Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt fedtstoffet og smag til med salt og peber. Tilsæt hakket persille.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 44%
Fedt 29% 
2100 kJ - 525 kcal
Sund hverdagsmad