Svinekøds-salat med lime og mynte i salatblade

Svinekøds-salat med lime og mynte i salatblade

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

16 personer til buffet eller frokostbord

500 g hakket svinekød
1 rød chili
10 g frisk ingefær
1-2 fed hvidløg
1 spsk olie
½ dl bouillon eller æblejuice
1-1½ lime eller 1 citron
2-3 spsk fishsauce
1 spsk farin eller en anden type sukker

Syrlige løg
1 rødløg
1 -1½ lime eller 1 citron

 


Tilbehør

2-3 hjertesalat eller 1 icebergsalat
½ potte koriander eller mynte

Ca. 20 minutter + min. 1 time til marinering af løg


Sådan gør du

Lav først de syrlige løg.
Skær rødløget igennem på langs og derefter i tynde skiver. Overhæld dem med 3 spsk lime- eller citronsaft. Lad det trække minimum 1 time.
Skær chilien igennem på langs og fjern kerner og mellemvægge. Skræl og hak ingefær, hvidløg og chili fint. Kom olien på en stor og evt. dyb pande. Steg krydderierne i olien ca. 1 minut. Tilsæt kødet og vend det under omrøring, så det skiller ad og skifter farve. Tilsæt bouillon, 3 spsk limesaft, fishsauce og farin. Kog det igennem under omrøring til væsken er kogt ind. Hæld kødet over i en skål, og lad det afkøle.

Anret kødet i 16-20 hjertesalatblade eller icebergsalat delt i kvarter og derefter delt i både med 2 lag blade. Top op med syrlige løg og korianderblade.

Tips

  • De syrlige løg kan laves flere dage i forvejen og opbevares i køleskab. 
  • I stedet for syrlige løg kan bruges lidt fintsnittet syltet ingefær til sushi. 
  • Kødblandingen må gerne være stuetemperatur eller lidt lun. 
  • Koriander eller mynte kan også hakkes og blandes i det kolde kød.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis retten laves af hakket kød, 6% fedt
Protein 46%
Kulhydrat 11%
Fedt 43%
240 kJ – 55 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis retten laves af hakket kød, 10% fedt
Protein 36%
Kulhydrat 9%
Fedt 55%
290 kJ – 70 kcal

Gæster