Pitabrød med oksefyld og grøn kartoffelsalat

Pitabrød med oksefyld og grøn kartoffelsalat

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

2 personer

Kartoffelsalat
350 g kartofler
1½ dl creme fraiche 9%
1 tsk sennep
½ fed hvidløg
En håndfuld frisk spinat
120 g optøede ærter
40 g radise
Purløg
Salt og peber

Pitabrød med oksefyld
150 g hakket oksekød, lav fedt%
1 tsk olivenolie
1 løg
½ fed hvidløg
100 g spidskål
100 g peberfrugt
60 g optøede grønne bønner
4 fuldkornspitabrød
4 spsk creme fraiche, 9%
Salt og peber


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kartoffelsalat

  1. Skræl kartoflerne.
  2. Kog dem i letsaltet vand og lad dem derefter køle af.
  3. Lav imens marinaden til kartoffelsalaten: Blend creme fraiche, sennep, hvidløg og spinat og smag til med salt og peber.
  4. Skær radiserne i tynde skiver og de afkølede kartofler i mundrette stykker.
  5. Vend kartoflerne med radiser, ærter og marinade.
  6. Pynt med purløg.

Pitabrød

  1. Pil løg og hvidløg og hak det fint.
  2. Opvarm olien i en gryde.
  3. Kom kød, løg og hvidløg på panden og svits til kødet har skiftet farve.
  4. Rens og hak spidskål og peberfrugt.
  5. Varm pitabrødene efter anvisning på emballagen.
  6. Bland kødet med hakket spidskål, peberfrugt og grønne bønner. Smag til med salt og peber.
  7. Fyld pitabrødene med blandingen og server med en spsk creme fraiche på hver.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 55%
Fedt 25%
3462 kJ - 824 kcal
Sund hverdagsmad