Lasagne med feta og quinoasalat

Lasagne med feta og quinoasalat

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

6 personer

Lasagne
2 spsk olie
750 g hakket grisekød, 6%
2 løg
2 dåser flåede tomater
3 tsk tørret merian
Salt og peber
3 æg
200 g fetaost
250 g lasagneplader
100 g revet mozzarella

Quinoasalat
300 g quinoa
240 g optøede edamamebønner
1½ rød peberfrugt
1 bundt forårsløg
3-4 store tomater (255 g)
En stor håndfuld persille

Dressing
3 spsk olivenolie
4 spsk citronsaft
3 spsk æblecider eddike
Salt og peber


Tilbehør

Grovflute

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Lasagne

  1. Varm 1½ spsk olie i en gryde. Svits kødet ved god varme, til det smuldrer.
  2. Hak løgene fint. Tilsæt løg sammen med flåede tomater og merian. Dæmp varmen. Lad kødsovsen småkoge under låg i ca. 10 minutter. Smag den til med salt og peber.
  3. Pisk æggene sammen og smuldr fetaosten heri.
  4. Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande med ½ spsk olie. Læg et lag kødsovs i bunden, så et lag lasagneplader og derefter oste-æggeblandingen. Gentag lagene. Slut af med oste-æggeblandingen. Drys med revet mozzarella.
  5. Sæt fadet på en rist midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og bag lasagnen i ca. 30 minutter til den er gylden.

Quinoasalat

  1. Kog quinoaen efter anvisning på emballagen og afkøl den efterfølgende.
  2. Rens og skær peberfrugt, forårsløg og tomater i mindre stykker.
  3. Bland grøntsagerne med den færdigkogte quinoa.
  4. Bland ingredienserne til dressingen og vend den i salaten sammen med hakket spinat.
  5. Smag til med salt og peber.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 43%
Fedt 33%
4525 kJ - 1077 kcal
Sund hverdagsmad