Wok med oksestrimler og nudler

Wok med oksestrimler og nudler

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

2 personer

1 spsk olivenolie
200 g oksestrimler af tyksteg eller inderlår
1 løg
1 fed hvidløg
1 cm revet ingefær
1 gulerod
1 lille peberfrugt
80 g grønne bønner
1 spsk fiskesovs
200 g æggenudler
1 lille dåse kokosmælk (18-20%)
En håndfuld frisk hakket koriander
2 spsk sesamfrø

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Pil løg og hvidløg og hak dem.
  2. Skyl og rens gulerod og peberfrugt og skær dem i mindre stykker.
  3. Opvarm ½ spsk olie i en wok eller på en pande. Steg oksestrimlerne på alle sider ved høj varme. Det tager 1-1½ minut.
  4. Læg kødet til side på en tallerken.
  5. Opvarm resten af olien. Tilføj løg, hvidløg, ingefær og gulerod og steg 2 minutters tid.
  6. Tilføj peberfrugt, grønne bønner og fiskesovs og steg videre i 3 minutters tid.
  7. Kog nudlerne efter anvisning på emballagen.
  8. Når grøntsagerne har stegt i nogle minutter tilføres kokosmælken. Lad det simre i 2 minutters tid. Smag til med salt og peber.
  9. Tilføj oksestrimlerne og server med nudler, hakket koriander og sesamfrø.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 43%
Fedt 37%
3331 kJ - 793 kcal
Gæster