Kyllingespyd og grøn sandwich

Kyllingespyd og grøn sandwich

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

1 person

Kyllingespyd
2 træspyd
60 g peberfrugt
60 g champignon
70 g kyllingefilet

Marinade til spyd
⅓ dl ketchup (40 g)
½ tsk paprika
½ tsk hvidløgspulver
½ knsp chilipulver
Salt og peber

Ærtehummus
55 g optøede ærter
1 spsk skyr
½ tsk tahin
Knivspids stødt spidskommen
½ tsk citronsaft
Knivspids salt

Grøn sandwich
En stor grovbolle
Ærtehummus
Babysalat / rucola
Bønnespirer
Squash, strimlet med en gulerodsskræller


Ca. 35 minutter


Sådan gør du

Kyllingespyd

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Læg træspyddene i blød i vand (så de ikke brænder i ovnen) mens kylling og grøntsager forberedes.
  3. Rens peberfrugt og champignon og skær dem og kyllingefilet i mundrette stykker.
  4. Bland ingredienserne til marinaden og vend kylling og grøntsager heri.
  5. Sæt kylling og grøntsager skiftevis på spyddene og bag dem i ovnen i 15-20 min hvor de vendes ½ omgang undervejs.

Ærtehummus

  1. Blend alle ingredienser i en blender eller med en stavblender til hummussen er glat.

Grøn sandwich

  1. Skyld babysalat / rucola og bønnespirer.
  2. Rens squash og lav fine strimler ved hjælp af en gulerodsskræller.
  3. Halver bollen, smør den med ærtehummus og fyld den med grøntsagerne.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 57%
Fedt 14%
2049 kJ - 489 kcal
Sund hverdagsmad