Sådan sparer du energi under madlavningen
Ovn, komfur, mikroovn, emhætte, elkedel. De elektriske apparater kører derudad, når du skal have mad på bordet. Vi guider dig til, hvordan du kan spare energi under madlavningen.

Mange blus, en ovn, mikrobølgeovn, en elkedel og så videre. Der er ofte mange apparater i gang, når der skal laves aftensmad, men det behøver der ikke altid være.
Med voresmad.dks 12 tips kan du spare på energien og dermed penge i sidste ende.
- Lav gerne mad til flere dage
- Brug rester i madpakker, aftensmad mv. næste dag
- Steg og kog ikke længere tid end nødvendigt
- Steg og kog ikke ved højere temperatur end nødvendigt
- Kog vand i el-kedel frem for gryde
- Vælg enkle retter uden brug af for mange gryder og pander
- Sæt retten i kold ovn hvis stegetiden er længere end ½ time
- Sæt flere ting i ovnen ad gangen
- Udnyt eftervarmen fra ovnen
- Brug kun ovnen, når det er nødvendigt
- Undgå madspild
- Overvej induktions- eller gaskomfur