Sådan laver du den sunde madpakke

Sørg for at variere indholdet, læg grønt ved i flere farver og drik gerne mælk til din madpakke. Lad voresmad.dk guide dig på vej til nemme og sunde madpakker.

Sådan laver du den sunde madpakke

Madpakken er ikke bare et vigtigt pusterum på en travl dag. Det er også en mulighed for at få fyldt energidepoterne fornuftigt, så du er frisk til eftermiddagen. Og er madpakken trist at komme igennem, er det svært at tvinge sig til at spise den.

Derfor er det vigtigt at lave en indbydende madpakke, og frem for alt en madpakke, som den, der skal spise den, kan lide, fastslår ernæringsekspert Line Damsgaard.

”Madpakken kan ikke undgå at være en gentagelse til en vis udstrækning, men den er samtidig en lille kærkommen hilsen hjemmefra, dels med indhold, som barnet glæder sig til, dels med mulighed for at forældrene kan hjælpe børnene godt på vej og præge deres mad- og spisevaner i en fornuftig retning,” siger Line Damsgaard og tilføjer:

”Børnene har nemlig brug for at tanke grundigt op med energi og næring midt på dagen, og får forskellige næringsstoffer fra forskellige madvarer. Glem ikke at tænke drikkevarerne ind i den sammenhæng.”

Vi har bedt hende sammensætte sine anbefalinger til, hvordan du gør:

  • Husk madpakken, når du køber ind og snak med dit barn om, hvad der skal i den. Har du nogle lækre rester til overs fra aftenen inden, så brug dem i en bolle, et pitabrød eller anden klapsammen-mad
  • Variér indholdet så meget som muligt
  • Sørg altid for at have groft brød - helst rugbrød - med, og varier pålægget, så der både er kødpålæg, fiskepålæg og kartoffel i madpakken. Husk også grønt, æg og ost
  • Lidt gnavegrønt i madpakken som fx stave af gulerod, agurk, peberfrugt eller andet, som barnet kan lide. Sørg gerne for at lægge grønt ved i forskellige farver
  • Lidt frugt er også en god idé - eventuelt tænkt som dessert
  • Pak delene ind hver for sig, så de ikke tager smag af hinanden
  • Gør det nemt for barnet at drikke mager mælk til madpakken

VIDEO: Se også videoerne for tips til at smøre lækre madpakker: