Moderne dansk julemad – lad os inspirere dig til den perfekte julemiddag eller julefrokost

Hvad med at forny julemåneden med moderne og sundere retter til julefrokosten eller juleaften? Det kan sagtens være ved siden af de klassiske valg som rødkål, brunede kartofler og flæskesteg.

Moderne dansk julemad – lad os inspirere dig til den perfekte julemiddag eller julefrokost

Vi har sammensat et udvalg af vores bedste opskrifter, hvor du kan håndplukke dine favoritter til en moderne julefrokost eller julemiddag.

Hvem siger, at det hele behøver at være som julen sidste år? Hvad med at vende bøtten og prøve nogle nye opskrifter i december som Auberginesushi, Carpaccio af svinefilet, Mager portionssylte eller Mørbradbøffer med sveskekompot eller måske rødkålssalat? Lad os tage dig i hånden og inspirere dig til at servere moderne julemad med opskrifterne herunder:

Opskrifter:

1-2-3 julemørbrad 

Auberginesushi

Carpaccio af helt afpudset svinefilet (filet royal)

Hvidvinssylte med oliven og rødbederelish

Mager portionssylte

Medaljoner af svinefilet med vintergrønt

Mørbradbøffer med sveskekompot

Mørbradbøffer med rødkålssalat

Terrin med svinekæber, nødder og svesker

Sundere julemad med de bedste juleopskrifter

I julen skal vi have lov. Lov til ikke at spænde livremmen og til at holde spændingen kørende om julegaverne. Men derfor kan du jo sagtens supplere den gode julemad med sundere alternativer ved siden af alt det andet. Variation er ofte nøglen til at glæde sig til mere af det traditionelle, så snyd ikke dig selv for vores guide til alternativ julemad, som også kan serveres ved julefrokosten.

Læs også: Sund julemad med sund flæskesteg

Mørbradbøffer med solbær og æbleglace

Salat a la æbleflæsk

Salat med honningstegt svinekød og citrusfrugt

Svinekødssalt med lime og mynte i salatblade

Masser af god mad til den moderne julefrokost

En moderne julefrokost kan både indeholde et udvalg af de klassiske opskrifter på rødkål, brunede kartofler samt ovenstående opskrifter. Derudover kan man også servere kødfri retter, som imødekommer vegetarer og veganere. Mulighederne for mættende mad med masser af power i smagen er mange:

Grov råkost med rosenkål og rødder

Hvidkålssalat med yoghurt og oliven

Rødbedesalat med pærer og blå ost

Rødkålssalat med appelsiner og dadler

Rødkålssalat med spelt og æbler

Rå rødbedesalat

Salat med gulerødder og appelsin