Sådan får du dit madspild ned
Vi har samlet en række konkrete tips og gode råd til, hvad du kan gøre for at undgå madspild.

Øget fokus på madspild
Hele 68% af danskerne er meget enige/enige i, at de bliver mere og mere interesserede i at minimere deres husstands madspild. Det fremgår af Landbrug & Fødevarers madtracker-analyse fra 2021.
For klima, bæredygtighed og miljø
I undersøgelsen "Analyse af danskernes syn på klima og bæredygtighed", som blevgennemført af Epinion for Landbrug & Fødevarer i juni 2020, mener 80 pct., at ”Undgå madspild” er meget nemt eller nemt, hvilket gør det til den 5.letteste udførlige handlinger, som forbrugere kan gøre for at hjælpe i forhold til klima, bæredygtighed og miljø.
Næsten tre ud af fire danskere tillægger det stor eller meget stor betydning at begrænse madspildet, når det kommer til at skabe en positiv indvirkning på miljø, klima og bæredygtighed (9.plads på listen).
Til spørgsmålet: "Hvad kan de danske forbrugere mest forestille sig at gøre"? Blev svaret: "Undgå madspild/planlægge måltiderne" nr. 2 på prioriteringslisten af bæredygtige handlinger (vha. MaxDiff metoden).
5 konkrete råd
Men hvordan undgår man bedst madspild? Nethe Plenge, en del af rådgiverpanelet hos forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad har udgivet en liste med 5 gode råd og talrige eksempler til at nedbringe madspild i hjemmet:
Her får du nogle eksempler på, hvordan rester kan bruges i nye retter.
Fra rest til mad – nogle eksempler

Spar energi under madlavningen
Med vores tips kan du spare på energien under madlavningen og dermed spare penge i den sidste ende.
Sådan sparer du energi under madlavningen
Brug rester i madpakken
Brug dine middagsrester næste dag og spar penge. Vi giver 5 forslag til aftensmad, der giver gode madpakke-rester. Og 5 gode bud på, hvordan du kan bruge resterne i madpakken.
Brug rester i madpakken