Lær porren at kende

Opbevaring

Del evt. porrerne i halve, så de ikke fylder så meget. Kan holde sig i op til 14 dage i køleskab filmet eller i plastpose. 

Tips til tilberedning

  • Sådan renser du porrer: Skær roden og de øverste grove grønne blade af. Del porren i to ved at skære et snit fra toppen til der, hvor porren er helt hvid. Vend den grønne top ned mod vasken, mens du skylder med rigeligt vand mellem alle bladene.

  • Kan erstatte løg i madlavningen. 

  • Kan dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.

  • God i supper, sammenkogte eller lynstegte retter samt i tærter og gratiner m.m.

  • Snittet fint kan porren anvendes rå i salater – eller som drys på maden.

  • Skal du bruge rå porrer i salater, så læg dem i vand i en times tid forinden, så bliver de ekstra sprøde, mere milde i smagen og lugter ikke.

Fire råd til at spise mere grønt

De fleste danskere spiser for lidt grøntsager til daglig. Få fire nemme tips til at gøre grøntsager til en naturlig og nem del af hverdagen.

 
Læs mere

Grove og fine grøntsager

Fine grøntsager (maks. 2 gram kostfibre/100 gram):

  • Frugter: Tomat, agurk, peberfrugt og squash

  • Bladgrøntsager: Salat, bladselleri og spinat

 

Grove grøntsager (over 2 gram kostfibre/100 gram):

  • Rodfrugter: Gulerod, rødbede, selleri, persillerod og pastinak

  • Kål: Broccoli, blomkål, rosenkål, spidskål, hvidkål, rødkål og grønkål

  • Bælgfrugter: Ærter og bønner

Eksempler på lækre retter med porre