Lær porren at kende
Opbevaring
Del evt. porrerne i halve, så de ikke fylder så meget. Kan holde sig i op til 14 dage i køleskab filmet eller i plastpose.
Tips til tilberedning
-
Sådan renser du porrer: Skær roden og de øverste grove grønne blade af. Del porren i to ved at skære et snit fra toppen til der, hvor porren er helt hvid. Vend den grønne top ned mod vasken, mens du skylder med rigeligt vand mellem alle bladene.
-
Kan erstatte løg i madlavningen.
-
Kan dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.
-
God i supper, sammenkogte eller lynstegte retter samt i tærter og gratiner m.m.
-
Snittet fint kan porren anvendes rå i salater – eller som drys på maden.
-
Skal du bruge rå porrer i salater, så læg dem i vand i en times tid forinden, så bliver de ekstra sprøde, mere milde i smagen og lugter ikke.
Fire råd til at spise mere grøntDe fleste danskere spiser for lidt grøntsager til daglig. Få fire nemme tips til at gøre grøntsager til en naturlig og nem del af hverdagen. |
Grove og fine grøntsagerFine grøntsager (maks. 2 gram kostfibre/100 gram):
Grove grøntsager (over 2 gram kostfibre/100 gram):
|