Lær broccolien at kende
Opbevaring
I plastpose i køleskabets grøntsagsskuffe. Tilberedning
Skal broccolien bruges kold, fx i salat, afkøles den hurtigt i masser af koldt vand efter kogning, så farve og konsistens bevares
Tips til tilberedning
-
Skær stokken af så tæt på hovedet som muligt. Skær det nederste af stokken af. Fjern blade og yderskindet på stokken med en lille kniv, og skær den i tynde skiver.
-
Del hovedet i buketter, og kog dem og stokken i 3-5 minutter i letsaltet vand. Både stilke og hoved kan spises.
-
Skal broccolien bruges kold, fx i salat, afkøles den ved at skylle med koldt vand efter kogning, så farve og konsistens bevares.
-
Broccoli er perfekt fyld i salatskålen, brug den letkogt eller rå.
-
Mos kogte broccolibuketter groft sammen med et par fed presset hvidløg, lidt olivenolie, salt og peber. Vend det i kogt pasta. Server med reven parmesan og tomatsalat.
-
Brug kogte og afkølede broccolibuketter som pynt på brød og fyld i pitabrød.
-
Lynsteg broccolibuketter sammen med snittet forårsløg. Smag til med friskreven ingefær og lidt sojasauce.
-
Dryp letkogte broccolibuketter med citronsaft og drys med persille og evt. kapers, fint som tilbehør til fisk.
-
Bland små buketter af broccoli i salatskålen sammen med gulerødder og ristede nødder
-
Steg broccoli med nudler og rejer.
-
Lav en spansk æggekage med broccoli og kartofler.
Fire råd til at spise mere grøntDe fleste danskere spiser for lidt grøntsager til daglig. Få fire nemme tips til at gøre grøntsager til en naturlig og nem del af hverdagen. |
Grove og fine grøntsagerFine grøntsager (maks. 2 gram kostfibre/100 gram):
Grove grøntsager (over 2 gram kostfibre/100 gram):
|