Klassiske danske retter
Se vores samling af gode danske klassikere, når de er bedst.
Den klassiske ret, der ikke bare er hyldet i sange og folkelige historier, men også er kåret som Danmarks nationalret.
Mørbradgryde er en skøn klassisk hverdagsret, som også nemt kan laves til mange.
Velsmagende hjemmelavede kødboller i en god karrysauce med ris til er et hit hos både børn og voksne.
Forloren hare er traditionel mad, når det er bedst: Haren svøbt i bacon og serveret med brunede og kogte kartofler, brun sauce samt ribsgelé til.
Flæskesteg af svinekam med sprød svær og traditionelt tilbehør
Flæskesteg forbinder mange med juleaften, men spisen er populær hele året rundt, hvor den fint kan kombineres med sæsonrigtige råvarer. Her er det dog den traditionelle variant.
Stegt medisterpølse med rødkål og kartofler
Medisterpølse er en skandinavisk specialitet, hvor svinekødsfarsen ofte også bliver krydret eller tilsat forskellige urter. Varianten med rødkål og kartofler er nok den mest klassiske danske variant.
Engelsk bøf med bløde løg
De fleste er nok bekendte med denne servering af oksefilet eller tyndsteg og på trods af det angelsaksiske navn er den udbredt herhjemme, som var det en lokal specialitet.
Hamburgerryg og kålpølse med sønderjysk grønlangkål og brunede kartofler
Nu er turen i stedet gået til det sydlige Danmark, hvor grønlangkål typisk hakkes og koges. Her serveret sammen med kartofler brunet i sukker og hamburgerryg og kålpølse.