Sådan parterer du en kylling i børnehøjde
Det er lærerigt for børnene at skære kyllingelåret ud og se hvor kyllingefiletten sidder. Men det kan også være en uoverskuelig opgave. Se her hvordan madskribent og forfatter Sif Orellana involverer sin egen 11-årige søn i processen.
At partere en hel kylling kan godt virke som en uoverkommelig opgave Men det kan sagtens gøres og det endda i børnehøjde, så børnene kan lære det fra tidlig alder.
Madblogger og forfatter Sif Orellana har selv haft sine egne tre kyllinge-glade drenge med, når kyllingen skulle parteres. Se her, hvordan det populære fjerkræ bliver parteret i børnehøjde.
Se også

Kylling i karry - klassisk opskrift
Med denne opskrift på kylling i karry kan du lave den populære børnevenlige ret fra bunden af. Vi har brugt en hel kylling, men du kan sagtens bruge kyllingebryst, når det skal gå stærkt.

Tarteletter med kylling og asparges
Den klassiske danske ret med sprøde tarteletter og 'høns i asparges' hører med på et godt frokostbord til påske eller jul. Retten er også god som aftensmad eller forret, når der kommer gæster. Opskriften kommer her i en sundere version, hvor der er sparet på fedtet.

Vintergryde med kylling og pasta
Superhurtig og nem aftensmad, der også er sund og god som slankeret. Det hakkede kød er stegt med karry, grøntsager og rodfrugter. Til sidst vendes alle de gode råvarer med fuldkornspasta. Resterne kan med fordel gemmes til frokost næste dag.

Ovnbagt kylling med peberfrugt og blomkål
Ovnbagt kylling med peberfrugt og blomkål