Lær guleroden at kende

Lær guleroden at kende

Opbevaring

I køleskab, i plastpose med lufthuller og ikke sammen med frisk frugt. Har gulerødderne grøn top, skal den skæres af, når du kommer hjem, ellers bliver gulerødderne bløde. Læg de nye gule-rødder i iskoldt vand i en ½ time, hvis de er blevet bløde. Kassér lagrede gulerødder, som er blevet bløde.

Tips til tilberedning

  • Brug gulerødder i alle gryderetter – de koger ikke ud.
  • Skær gulerødderne i skrå skiver, drys farin og kanel over, og bag dem i ovnen.
  • Damp gulerødderne i få minutter, vend dem i lidt olie på panden, og server pesto til.
  • Gulerødder er gode i kager og brød pga. deres sødme.
  • Put revet gulerødder i kødsovs og supper.
  • Gulerødder passer godt sammen med tørrede frugter og nødder.
  • Riv gulerødder groft, bland med citronsaft og evt. lidt sukker og rosiner.

Eksempler på lækre opskrifter med gulerødder

Gulerodssuppe med peberrod, rosenkål og rimmet ungkvægkød

Nordisk Kofta med flæk-ærtehummus og myntegulerødder